Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ödesdebatten väntas bli en smutsig uppgörelse

Donald Trump.Foto: NELL REDMOND / AP TT NYHETSBYRÅN
Joe Biden.Foto: CHRISTIAN MONTERROSA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Joe Bidens son Hunter Biden.Foto: Democratic National Convention / Polaris
Donald Trump.Foto: CHRIS KLEPONIS / POOL VIA CNP / / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS

Den sista debatten mellan president Donald Trump och utmanaren Joe Biden väntas bli en smutsig historia. 

President väntas fortsätta använda sin auktoritet för att göra ner Joe Bidens son Hunter inför tiotals miljoner tv-tittare. 

Biden väntas kontra med att Trump är ”olämplig” som ledare för världens mäktigaste nation.

– Huvudregeln är att den sista debatten innan valet har stort genomslag, säger presidenthistorikern Michael Beschloss till nyhetsbyrån AP.  

Sista presidentvalsdebatten mellan Trump och Biden

Med mindre än två veckor kvar till valet leder den demokratiske presidentkandidaten Joe Biden de flesta nationella opinionsundersökningarna men hans ledning är knapp i flera nyckelstater som kan avgöra utgången. 

Donald Trump avfärdar undersökningarna som ”fejk”. 

Stort deltagande i förtidsröstning

42 miljoner amerikaner har redan förtidsröstat och Washington Post rapporterar att valdeltagandet redan är 89 procent av förtidsrösterna vid valet 2016.  

Men nattens debatt kan få en avgörande betydelse för vem som svär presidenteden den 20 januari nästa år. 

– Huvudregeln är att den sista debatten innan valet har stort genomslag, säger presidenthistorikern Michael Beschloss till AP. 

Den kommer att sändas klockan tre i natt, svensk tid, av de flesta stora amerikanska tevekanalerna och mediehusen. 

Den första, och hittills enda, presidentvalsdebatten mellan rivalerna Donald Trump och Joe Biden urartade till en kaosartad tillställning. Presidentkandidaterna undvek att svara på moderatorns frågor och Donald Trump avbröt Joe Biden så till den grad att moderatorn tvingades gripa in och tillrättavisa honom. 

Joe Biden bad presidenten att ”hålla käften”. 

Joe Bidens strategi – försvar och motattack

Möjligheten att avbryta kommer att begränsas under nattens debatt. Debattörernas mikrofoner kommer stängas av efter att de hållits sina två minuter långa inledningsanföranden till de sex debattämnena. 

Sedan slås mikrofonerna på för båda under de öppna debatterna och då väntas Donald Trump mangla Joe Biden om hans son Hunters affärer som styrelseledamot för en ukrainsk energijätte.  

Joe Biden kommer att försvara sig själv och sin son men väntas utmåla Trump som ”olämplig” att inneha ämbetet, och anklaga honom för att ha misskött coronakrisen, enligt medarbetare till Biden som AP varit i kontakt med. 

Presidenten blev irriterad på CBS 60 minutes programledare Lesley Stahl under en intervju i Vita huset.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.