Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Oberörd av jordbävningen i direktsändning: ”Ursäkta”

Så mäts styrkan på en jordbävning
Jacinda Ardern fick en fråga under en direktsänd presskonferens när rummet började skaka på grund av en jordbävning.
Jacinda Ardern väntade lugnt tills skakningarna hade upphört och bad sedan reportern upprepa sin fråga.

En jordbävning inträffade när Nya Zeelands premiärminister Jacinda Ardern höll en direktsänd presskonferens.

Hon brydde sig inte särskilt mycket om att rummet började skaka.

– Ursäkta, det var en liten distraktion, kan du tänka dig att upprepa frågan?, säger Jacinda Ardern enligt ABC.

Nya Zeelands premiärminister Jacinda Ardern höll häromdagen en presskonferens om landets nya strategi i hanteringen av coronapandemin. Huvudpunkten var att Nya Zeeland inte kommer att släppa på restriktionerna förrän 90 procent av befolkningen är vaccinerad. Hittills är omkring 68 procent fullt vaccinerade medan 96 procent har fått en dos.

Det var dock något annat under presskonferensen i Wellington som blev mest omtalat efteråt. Samtidigt som en journalist ställde en fråga till Ardern skakades rummet av en jordbävning. Ardern grep tag i podiet, såg sig lugnt omkring och sade när skakningarna upphörde några sekunder senare:

– Ursäkta, det var en liten distraktion där, kan du tänka dig att upprepa frågan?

Jordbävningens magnitud uppmättes till 5,9 av Geonet. Ingen person ska ha skadats. Det finns heller inga uppgifter om några byggnader skadades.

Ardern under jordbävningen: ”Ganska hyfsade skakningar, det här”

Det är inte första gången Ardern blivit avbruten i direktsändning av en jordbävning i Wellington. Förra året intervjuades hon live i parlamentsbyggnaden som kallas ”bikupan” när en jordbävning på 5,8 inträffade.

– Ganska hyfsade skakningar, det här. Ser du saker som rör sig bakom mig så beror det på att bikupan rör sig mer än de flesta, skämtade Ardern innan hon återupptog intervjun.

Jordbävningar är ingen ovanlighet i Nya Zeeland eftersom landet ligger vid ”Eldringen”, en ring av vulkaner och förkastningslinjer som omger Stilla havet. 185 personer dog i Christchurch 2011 efter en jordbävning på 6,3.

Här är fredagens största nyheter i Expressen TV

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.