Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Obamas tårfyllda hyllning till Ellen

Ellen DeGeneres rördes till tårar.Foto: STELLA PICTURES
Även president Barack Obama var rörd.Foto: STELLA PICTURES

LONDON. Ellen DeGeneres önskade sig Hillary Clinton till president.

Hon fick nöja sig med ett tröstpris i går.

En medalj från en rörd president Barack Obama.

Det var en tung samling kändisar som samlades i Vita huset i går för att tilldelas presidentens Frihetsmedalj av Barack Obama. Tom Hanks var där, liksom Robert de Niro och Bruce Springsteen.

Men det var programledaren Ellen DeGeneres som blev den stora snackisen efteråt. Det var en mycket rörd president Obama som hängde medaljen över hennes nacke.

Programledaren Ellen DeGeneres berättade tidigt offentligt att hon var lesbisk och hon hyllades för sitt mod av presidenten.

– Det är lätt att glömma nu hur mycket mod det tog för Ellen att komma ut offentligt för 20 år sedan, sa han bland annat.

– En sån enorm börda det var, att riskera sin karriär på det viset, folk gör inte det så ofta.

Ellen DeGeneres egen show ställdes in

Han medgav själv också att han hade svårt att hålla tårarna borta. Det hade onekligen också Ellen DeGeneres.

Här får Ellen DeGeneres medaljen.Foto: STELLA PICTURES

Själv höll hon på att missa hela ceremonin eftersom hon glömt ta med sitt ID-kort när hon skulle passera vakten utanför Vita huset.

Ellen DeGeneres egen show ”Ellen” ställdes in kort efter att hon 1997 tillkännagett att hon var homosexuell. Hon kämpade med en depression under några år, men fick sin comeback när hon gjorde rösten som Doris i Pixar-filmen ”Hitta Nemo”.

– Det räddade mitt liv på många sätt, sa Ellen DeGeneres då.

Hon fick sin show tillbaka, en show som har cirka 15 miljoner tittare i veckan. En av gästerna i år var Hillary Clinton.

– Jag tycker du är så smart man kan vara. Jag tycker du är kvalificerad. Jag tycker du står för allt jag vill ha i en president, sa Ellen DeGeneres då.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.