Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Obamas stenhårda sågning av Trump

"Sammandrabbningen mellan presidenterna"
Barack Obama gick till hård attack mot Donald Trump i sitt tal. ”Han har inte vuxit in i rollen, för han kan inte”, sa han bland annat.Foto: DEMOCRATIC NATIONAL CONVENTION / CNP / POLARIS POLARIS IMAGES
Donald Trump svarade genast med flera inlägg på Twitter – alla skrivna med versaler.Foto: SHUTTERSTOCK
Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK

WILMINGTON. Barack Obama gjorde som sin hustru – och gick till hårt angrepp mot president Trump.

I sitt tal under konventet hävdade han att Donald Trump inte har tagit sitt jobb på allvar.

– Inget intresse att behandla presidentskapet som något annat än ännu ett realityprogram som han kan använda för att få den uppmärksamhet han behöver, säger Obama.

Donald Trumps företrädare Barack Obama var huvudtalare under den tredje dagen av Demokraternas konvent, som liksom tidigare dagar hölls virtuellt på grund av pandemin.

Barack Obama gjorde precis som hustrun Michelle Obama i det tal hon höll under natten till tisdag – och avfyrade ett skarpt angrepp mot den nuvarande presidenten.

Donald Trump fick ta emot skarp kritik från landets tidigare första dam, Michelle Obama, som bland annat hävdade att Trump ”är fel president för USA”.Foto: DEMOCRATIC NATIONAL CONVENTION HANDOUT / E / EPA TT NYHETSBYRÅN
Kamala Harris är USA:s första svarta kvinnliga vicepresidentskandidat.Foto: CAROLYN KASTER / AP TT NYHETSBYRÅN

Obama sa att han aldrig hade förväntat sig att Trump skulle föra vidare hans politiska idéer eller ta landet i samma riktning som han hade gjort under tiden i Vita huset.

– Jag hoppades dock, för vårt lands skull, att Donald Trump kanske skulle visa lite intresse för att ta jobbet på allvar. Att han skulle känna tyngden i ämbetet och upptäcka en vördnad för demokratin som han fått ta hand om. Men det gjorde han aldrig, säger Obama.

Den förre presidenten sa också:

– Donald Trump har inte vuxit in i rollen, för han kan inte. Och konsekvenserna av det misslyckandet är allvarliga.

Trump gick till motangrepp

President Trump gick snabbt till motangrepp mot Obama på Twitter, samtidigt som talet sändes direkt i tv, och skrev bland annat:

”HAN SPIONERADE PÅ MIN KAMPANJ, OCH ÅKTE FAST!”

I ett annat inlägg stod det:

”VARFÖR VÄGRADE HAN ATT STÄLLA SIG BAKOM LÅNGSAMMA JOE FÖRRÄN DET VAR HELT ÖVER, OCH ÄVEN DÅ VAR VÄLDIGT SENT? VARFÖR FÖRSÖKTE HAN FÅ HONOM ATT INTE STÄLLA UPP?”

Kommenterade Harris kritik av Biden

Trump ifrågasatte även Joe Bidens val av Kamala Harris som vicepresidentkandidat och verkade syfta på debatten under primärvalsdebatten. Då gick Harris till angrepp mot Biden för hur han hade ställt sig till att svarta elever bussades till skolor i vita områden under 1970-talet.

”MEN KALLADE HON INTE HONOM EN RASIST??? SA HON INTE ATT HAN VAR INKOMPETENT???” skriver han på Twitter.

I flera amerikanska medier väckte Obamas tal stor uppmärksamhet och New York Times sa att han angrep Trump på ett sätt få presidenter tidigare har gjort.

NPR kallade Obamas tal en ”svidande attack” mot Trump och Fox News beskrev utspelet och Trumps svar som ”sammandrabbningen mellan presidenterna”.

 

Se också:

Tomas Kvarnkullen om Obamas sågning av Trump.
Vicepresidentkandidaten talade på demokraternas konvent.
Tomas Kvarnkullen om vicepresidentkandidatens hyllning till mamma.
Den tidigare presidenten kritiserar Trumps insatser.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.