Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Obamas nya hårda taktik: ”Han njuter verkligen”

Obamas skämt om Trump
Barack Obama njuter av att attackera och håna Trump.Foto: PAUL HENNESSY/SOPA IMAGES/SHUTTERSTOCK
Trump reagerar med ilska på Obamas attacker.Foto: USA TODAY NETWORK / ARIZONA REPUBLIC

I flera år har han följt traditionen och hållit igen.

Han har väntat på rätt tillfälle – på ett tillfälle då en attack verkligen skulle ge effekt.

Det tillfället är nu, resonerar förre presidenten Barack Obama.

President Trumps företrädare Barack Obama har under de nära fyra år som gått sedan han lämnade över posten till Donald Trump inte använt sin plattform till att attackera Trump vid mer än några få tillfällen. Till mångas besvikelse.

Obama har i stället bidat sin tid. Tystnaden har för Obama varit nyckeln till att på ett effektivt sätt kunna slå till mot Trump till förmån för utmanaren Joe Biden. Det uppger flera personer nära Obama, som CNN har talat med.

– Han var väldigt noggrann när han valde tidpunkt för när han bäst skulle ge sig på presidenten och få folk att lyssna noga, säger en rådgivare som också hävdar att Obama verkligen njuter av att kunna attackera Trump.

Exemplen från den senaste tiden är många. Vid ett möte i Florida för några dagar sedan hånade Obama Trump för hans ”hårda fasad”.

– Han gillar att spela tuff. Han tror att det är tufft att vara elak. Men när ”60 minutes” Lesley Stahl är för tuff för dig, då är du inte särskilt tuff.

Trump spred konspirationsteori

Vid samma möte sa Obama att amerikaner med Biden och Kamala Harris vid rodret inte kommer behöva oroa sig för någon som twittrar ”galna saker” varje dag.

– Vår president retweetade en post som hävdade att Navy Seals inte dödade Bin Laden. Tänk på det. Det är inte ok, sa Obama om att Trump spridit en konspirationsteori som har sin grund i QAnon-rörelsen. 

I konspirationsteorin ingår även att Obama och Biden ska ha låtit döda hela Navy Seal Team 6 för att dölja historien. Häromdagen tog Obama även upp Trumps uttalanden om att media fokuserar för mycket på coronapandemin.

– 225 000 människor har dött. Över 100 000 småföretag har stängt. En halv miljon jobb är borta bara i Florida. Och vad är hans slutsats? Att folk fokuserar för mycket på covid... Covid, covid, covid, klagar han. Han är avundsjuk på den mediebevakning som covid får.

Obama kampanjar med Biden i Michigan

Trump har reagerat med ilska på företrädarens utspel – och svarar som brukligt. Med hån på Twitter.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1321107640651550720

Även om Barack Obama inte gått så hårt åt Trump tidigare, så har hans hustru gjort det. Michelle Obama sa i ett tal på demokraternas konvent tidigare i år att Trump ”uppenbarligen hade tagit sig vatten över huvudet” när han blev president.

Obamas nya, hårda strategi väntas fortsätta i helgen när han ansluter till Biden för valkampanj i en av nyckelstaterna som Hillary Clinton förlorade 2016: Michigan. 

 

 

 

Obama: Om den frågan är för tuff...

Obama hån mot Trump efter 60 minutes

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.