Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Obamas hån mot Trump: ”Smitthärd”

Obama kampanjade för Joe Biden i Miami på lördagen.
Barack Obama hånade Donald Trump i sitt tal natten till onsdag.Foto: JOHN RAOUX / AP TT NYHETSBYRÅN
Donald Trump har tidigare sagt att han tycker för mycket fokus läggs på coronaviruset.Foto: EVAN VUCCI / AP TT NYHETSBYRÅN

Donald Trump menar att för stort fokus läggs på coronaviruset.

Nu får han mothugg – och hånas av den tidigare presidenten Barack Obama. 

– Om han hade fokuserat på corona från början så hade vi inte nått nya högstanivåer i landet varje vecka, säger han enligt CNN. 

 

HÄR hittar du all rapportering om USA-valet.

Med över 230 000 dödsfall och nio miljoner konstaterade fall är USA ett av världens hårdast drabbade land under pandemin. 

Men presidenten Donald Trump tycker att för mycket fokus läggs på viruset. Under ett av sina kampanjtal sa han att att från valdagen, 4 november, kommer man inte höra mer om viruset. 

Samtidigt som Trump reser landet runt och talar till sina väljare, så har Barack Obama ökat sitt kampanjarbete för demokraternas kandidat Joe Biden. 

Obamas hån mot Trump

Under nattens tal hånade den tidigare presidenten Donald Trump som han menar har förvandlat Vita huset till en ”smitthärd”. 

– Över 225 000 människor i landet har dött. Över 100 000 småföretag har stängt ner. En halv miljon jobb har försvunnit bara i Florida. Tänk på det, säger Obama. 

Obama kritiserade Trumps svar på pandemin i USA. 

– Vad är hans argument? Att folk är för fokuserade på covid. Han sa detta under ett av sina kampanjtal. Covid, covid, covid, han anklagar. Han är avundssjuk på det mediautrymme som corona får. Om han hade varit fokuserad på covid från början så hade vi inte nått nya högstanivåer i landet varje vecka. 

Bidens blunder i tv-klippet hånas av Trump

Här drabbar väljarna samman i bråk

Flera personer omhändertagna av polis i New York.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.