Barack Obama.
Barack Obama.

Obamas grattis till motkandidaten

Publicerad

De är hårda motståndare om världens mäktigaste jobb.

Men på onsdagen utbytte de några vänliga ord.

Barack Obama ringde och gratulerade Mitt Romney till att han blir republikanernas presidentvalskandidat.

Det har sedan länge varit klart att Mitt Romney blir det Republikanska partiets presidentkandidat. Men när han tog hem primärvalet i jättestaten Texas fick han också siffrorna på sin sida.

Mitt Romney.Foto: Christopher Devargas
Efter att han vunnit de nödvändiga 1144 delegaterna inför republikanernas kongress så gratulerades han av sin motståndare - president Barack Obama - som ringde upp på onsdagen.

"President Obama sa att han ser fram emot en viktig och hälsosam debatt om USA:s framtid och önskade guvernör Romney och hans familj all lycka under den kommande kampanjen", skrev presidentens kampanj i ett uttalande enligt CBS News.

Romneys medhjälpare sa att samtalet var artigt och att Romney tackade presidenten och önskade honom och hans familj all lycka.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag