Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Obamas besked: Står bakom Joe Biden i valet

Obamas besked – väljer att stötta Joe Biden
Foto: MICHAEL REYNOLDS / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

I går meddelade tidigare presidentkandidaten Bernie Sanders att han stöttar Joe Biden som demokraternas presidentkandidat.

Nu har även Barack Obama gett sitt stöd.

– Han har alla kvaliteter som behövs hos en president, säger den tidigare presidenten i ett videoklipp på Twitter.

I början av mars meddelade Elizabeth Warren att hon drog sig ur presidentvalet 2020. 

Det såg då ut som att Bernie Sanders och Joe Biden var de som skulle göra upp om vem som skulle bli demokraternas presidentkandidat.

Men förra veckan meddelade Bernie Sanders att även han hoppar av kampanjandet och av allt att döma är det nu Joe Biden som kommer att utmana Donald Trump i höstens presidentval.

I går visade Bernie Sanders sitt stöd åt Joe Biden som demokraternas presidentkandidat.

”Har alla kvaliteter som behövs”

I en video på Twitter meddelar nu även förre presidenten Barack Obama att han ställer sig bakom Joe Biden i höstens val, som även var Obamas vice president mellan 2009 och 2017.

– Att välja Joe Biden som min vicepresident var ett av de bästa besluten jag någonsin har tagit och han blev en nära vän. Jag tror att han har alla kvaliteter som behövs hos en president, säger Barack Obama i videon.

https://twitter.com/BarackObama/status/1250088269502709762

Här ger Bernie Sanders sitt stöd till Joe Bidens kandidatur

Passar på att även ge en känga åt president Donald Trump.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.