"Obama var otroligt självupptagen"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
David Cameron och Barack Obama såg oftast ut att komma bra överens. Men den brittiske premiärministern tyckte egentligen att Obama var den mest självupptagna person han någon mött, hävdar nu en före detta medarbetare.
Foto: KIRSTY WIGGLESWORTH / AP TT NYHETSBYRÅN
Även hustrurna Samantha Cameron och Michelle Obama såg ut att trivas med varandra.
Foto: CHIP SOMODEVILLA / STELLA PICTURES POOL
Steve Hilton i Fox News.
Foto: Fox News
"Obama lyssnade aldrig på någon och trodde han var smartare än alla andra", säger Camerons före detta chefsstrateg Steve Hilton.
Foto: JULIO CORTEZ / AP TT NYHETSBYRÅN

Donald Trump utpekas som självupptagen med överdriven tro på sin själv.

President Barack Obama var likadan hävdar en nära medarbetare till David Cameron, tidigare premiärminister i Storbritannien.

– Obama lyssnade aldrig på någon och trodde han var smartare än alla andra, säger Camerons före detta chefsstrateg Steve Hilton enligt Daily Telegraph.

David Cameron och Barack Obama talade ofta om det speciella förhållandet mellan USA och Storbritannien. Deras eget förhållande beskrevs ibland som en så kallad bromance. Ett nära broderskap.

Men det stämmer inte riktigt med verkligheten enligt Steve Hilton som var Camerons chefsstrateg och en av premiärministerns närmaste medarbetare.

"Obama lyssnade aldrig på någon annan"

– Vad gäller Obama kan jag berätta att min gamle chef, förre brittiske premiärministern David Cameron, tyckte att Obama var en av de mest narcissistiska och självupptagna människor han någonsin haft att göra med, säger Hilton.

Han gjorde uttalandet i sin egen tv-show "The next revolution" i Trump-vänliga tv-kanalen Fox News. Hans påstående tillbakavisas dock av Cameronlägret.


https://twitter.com/SteveHiltonx/status/950454057973379072

Hilton går så långt att han påstår att Obama är orsaken till att IS kunde växa sig starka.

– Obama lyssnade aldrig på någon, tyckte alltid att han var smartare än varje expert i rummet och såg varje möte som en möjlighet att läxa upp alla andra, hävdar Hilton i tv-programmet.

Brukar försvara Donald Trump

Steve Hilton har efter sin tid som strateg knutits till Fox där han tagit Donald Trump i försvar i olika sammanhang. Senast i samband med den nya boken där Trump utmålas som halvt galen, barnslig och inkapabel att sköta sitt jobb som president.

Hiltons påståenden, om de är korrekta, kastar nytt ljus över bilden av Obama och Cameron som två män med mycket gemensamt och som trivdes i varandras sällskap, var sig de spelade golf eller grillade hamburgare i trädgården vid Downing Street 10.

Cameron och Obama vid gemensam presskonferens.
Foto: CAROLYN KASTER / AP

En talesperson för David Cameron säger dock till Daily Telegraph att Hiltons uttalanden inte är ett dugg sanningsenliga.

Camerons talesman: Stämmer inte

– David Cameron tycker att president Obama, oavsett om det handlar om det offentliga eller privata, är en mycket framstående president, en bra partner till Storbritannien och en god vän vill vårt land och till honom personlogen, uppger talespersonen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.