Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Obama kan flyttta in i Magnums tv-hus

Här är huset som Obama ryktas ha köpt. Det var detektiven Magnums hus i den välkände serien från 80-talet.Foto: AP ERIC MANSPERGER
Huset är tydligen mindre än det ser ut, sägs det.Foto: AP
De tär inte bekräftat om Obama köpt huset eller inte. Foto: Michael Reynolds / Epa / Tt

USA:s president Barack Obama ryktas flytta in i en av Hawaiis mest kända fastigheter - en lyxvilla som syntes i 80-talsserien "Magnum P.I".

Fastigheten är en riktig paradisdröm komplett med strandtomt och sköldpaddspool - men huset ska vara mindre än den ser ut att vara i tv-rutan, skriver Politico.

När president Barack Obamas karriär i Vita huset är avslutad kan han flytta till sina barndomstrakter.

Obama växte upp på Hawaii och han återvänder ofta dit på semester.

Nu ryktas det att han köpt en av delstatens mest kända fastigheter, skriver di.se.

Huset såldes i veckan genom en mystisk transaktion som involverade bland annat en välkänd vän till Obama, skriver Politico.

Villan - känd från tv

Den aktuella villan som ligger nära Honolulu blev känd för allmänheten på 80-talet. Då syntes den som bostad för den snyltiga privatdetektiven Thomas Magnum, spelad av Tom Selleck, i den populära tv-serien Magnum P.I.

Utanför tv-rutan heter den lyxiga villan "Pahnu" och byggdes 1933. Bostaden ligger precis vid stranden och har inte mindre än fem sovrum, fem och ett halvt badrum, tennisbana och en sködpaddspool.

Men villan ska vara mycket mindre än den ser ut att vara i tv-serien. De flesta scener som är filmade inuti huset är i själva verket inspelade i en studio, skriver Politico med hänvisning till sajten Magnum Mania!.

Fler mystiska presidentaffärer

Vita huset har inte bekräftat att Barack Obama ligger bakom köpet. Men personer bakom affären har sagt att han inte hade någon partner eller medinvesterare i köpet.

Och det är inte första gången som presidenters husköp omges av mystik.

När George W. Bush i slutet av sin presidentperiod köpte sitt hus i Dallas sköttes affären av en av den forne presidentens vänner, skriver Politico.

Ny studie: Bli av med din utmattning på 12 veckor

Svenska forskaren: ”Jag är förvånad över resultaten”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.