Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Obamas angrepp mot Trump i natt: ”Mest direkta attacken”

Här kampanjar den tidigare presidenten för Joe Biden i Philadelphia.
Barack Obama håller tal i Philadelphia på onsdagen.
Foto: MATT SLOCUM / AP TT NYHETSBYRÅN
Obama gick till hårt angrepp mot president Trump vid flera tillfällen under sitt tal.
Foto: MATT SLOCUM / AP TT NYHETSBYRÅN
Barack Obama håller tal i Philadelphia på onsdagen.
Foto: MATT SLOCUM / AP TT NYHETSBYRÅN
Barack Obama samtalar med medborgare i Philadelphia på onsdagen.
Foto: MATT SLOCUM / AP TT NYHETSBYRÅN
Barack Obama.
Foto: MATT SLOCUM / AP TT NYHETSBYRÅN
Barack Obama i Philadelphia på onsdagen.
Foto: MATT SLOCUM / AP TT NYHETSBYRÅN
Trump.
Foto: NELL REDMOND / AP TT NYHETSBYRÅN
1 / 8

Barack Obama har gett sig in i slutspurten i det amerikanska valet.

I nattens tal gick han till hårt angrepp mot Donald Trump. 

– Jag hade hoppats att Trump skulle visa något intresse för att ta jobbet seriöst, men det har inte hänt, säger han till CNN som kallar hans ord den hittills mest direkta attacken mot Trump. 

Barack Obama befinner sig i Pennsylvania för att prata om ”vad som står på spel” i det stundande presidentvalet, som äger rum den 3 november. I delstatens största stad Philadelphia höll han på onsdagskvällen ett kampanjmöte där åhörarna satt i sina bilar, med coronaavstånd.

I sitt tal på mötet riktade Barack Obama sin kritik mot Trumps fyra år i Vita huset.

– Vårt stolta rykte i världen är i spillror. De enda som har det bättre än för fyra år sedan är miljardärerna som fått hans skattesänkningar, säger han.

Obama fortsatte med hårda angrepp mot den sittande presidenten. 

– Jag trodde aldrig att Trump skulle omfamna min vision eller fortsätta med min politik, men jag hade hoppats, för landets skull, att han skulle visa något intresse för att ta jobbet seriöst. Men det har inte hänt. Han har inte visat något intresse för att göra jobbet eller hjälpa någon annan förutom sig själv och sina vänner. 

Obama hjälper Joe Biden

Den tidigare presidenten riktade också kritik mot Trumps hantering av pandemin, och hänvisade till hans tidigare uttalande om att han inte skulle gjort så mycket annorlunda.

– Seriöst? Inte så mycket? Det finns inget som du tänker kunde ha hjälpt några att hålla deras anhöriga vid liv, säger Obama. 

Mycket tid gick också åt till att lyfta Joe Bidens och Kamala Harris meriter och hur mycket bättre de skulle hantera frågor som coronapandemin, enligt honom.

Tidigare under dagen hade Obama samtalat med ledargestalter i det lokala samhället och hans insats kan vara ett sätt att hjälpa Joe Biden att attrahera röster från svarta manliga väljare, där det finns tecken på att presidentkandidaten underpresterar, enligt ABC News.

– Jag har aldrig förlorat hoppet de senaste åren, jag har varit arg, men aldrig förlorat hoppet. Framsteg rör sig inte linjärt. När jag valdes blev vi kanske överoptimistiska, men förändringen var på riktigt, säger Obama, vid det mindre mötet.

Här härmar Trump kvinnliga reportern

”Vi har en liten överraskning för 60 minutes”.

Här sågar Obama Sveriges coronahantering

Barack Obama: ”Det verkar inte fungera”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.