Obama favorit att efterträda Trump

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Michelle Obama är en favorit till presidentposten 2020 på sociala medier.
Foto: Matt Baron/Bei/Shutterstock / MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Donald Trump blir USA:s näste president.
Foto: John Locher / AP TT NYHETSBYRÅN

De nästa fyra åren är det Donald Trump som styr och ställer i Vita huset.

Men redan nu börjar väljare planera nästa namn att ta över.

Toppkandidaten just nu: Michelle Obama.

Medan valresultatet sjunker in dagen efter den stora valdagen börjar blickarna riktas framåt i tiden – närmare bestämt fyra år fram.

Väljare har redan börjat dela med sig av sina drömkandidater som kan tänkas ta över stafettpinnen efter att republikanernas Donald Trump suttit den period han nu blivit vald till. Det är ett specifikt namn som dyker upp ofta på sociala medier och det är ingen mindre än USA:s nuvarande First lady Michelle Obama.

Under hashtaggen #Michelle2020 uppmanar flera väljare att redan nu starta en presidentvalskampanj för Michelle Obama.https://twitter.com/NatalieEvans85/status/796286431132057601


"#Michelle2020 Make the world great again", skriver en användare på Twitter.

En annan användare skriver: "#Michelle2020 om vi klarar oss igenom de kommande fyra åren i liv".https://twitter.com/mythicalpewds/status/796280138849808384


"Är det för tidigt att börja kampanja för #Michelle2020?", skiver ytterligare en användare.

Om Michelle Obama kan tänka sig en ny vändning i karriären eller inte är fortfarande oklart, eftersom att hon inte kommenterat den populära hashtaggen som nu sprids.https://twitter.com/Pikouiky/status/796229517530566656


Barack Obama, som varit president under två mandatperioder och således inte kunde ställa upp en tredje gång i valet, skojade tidigare i år om att han inte skulle vilja bli omvald ens om det var möjligt. Det var när han besökte "Jimmy Kimmel Live!" som han sa att Michelle Obama i så fall skulle begära skilsmässa.

Michelle Obama eller Kanye West?

Men Michelle Obama är inte den enda kända amerikanen som är populär bland väljarna som en potentiell presidentkandidat år 2020. Även rapartisten Kanye West har fått en egen hashtagg, #Kanye2020.

En användare på Twitter skriver: "#Kanye2020 eller "Michelle2020, jag accepterar gladeligen vilken som helst om jag ska vara ärlig", skriver en användare.

"Bara en man kan rädda oss nu", skriver en annan användare på Twitter.https://twitter.com/FIirtationship/status/796388101023088640


Kanye West har själv tidigare öppnat för att bli president. Det gjorde han i sitt tacktal under MTV Video Music Awards 2015. Han höll ett nästintill tio minuter långt tal och avslutade det med att säga:

– Som ni kanske har gissat nu, så har jag bestämt mig för att ställa upp i presidentvalet 2020.

Om rapartisten gör verklighet av sina ord återstår att se.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.