Michelle Obama är en favorit till presidentposten 2020 på sociala medier. Foto: Matt Baron/Bei/Shutterstock / MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK REX FEATURESMichelle Obama är en favorit till presidentposten 2020 på sociala medier. Foto: Matt Baron/Bei/Shutterstock / MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Michelle Obama är en favorit till presidentposten 2020 på sociala medier. Foto: Matt Baron/Bei/Shutterstock / MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Donald Trump blir USA:s näste president. Foto: John Locher / AP TT NYHETSBYRÅNDonald Trump blir USA:s näste president. Foto: John Locher / AP TT NYHETSBYRÅN
Donald Trump blir USA:s näste president. Foto: John Locher / AP TT NYHETSBYRÅN

Obama favorit att efterträda Trump

Publicerad

De nästa fyra åren är det Donald Trump som styr och ställer i Vita huset.

Men redan nu börjar väljare planera nästa namn att ta över.

Toppkandidaten just nu: Michelle Obama.

Medan valresultatet sjunker in dagen efter den stora valdagen börjar blickarna riktas framåt i tiden – närmare bestämt fyra år fram.

Väljare har redan börjat dela med sig av sina drömkandidater som kan tänkas ta över stafettpinnen efter att republikanernas Donald Trump suttit den period han nu blivit vald till. Det är ett specifikt namn som dyker upp ofta på sociala medier och det är ingen mindre än USA:s nuvarande First lady Michelle Obama.

Under hashtaggen #Michelle2020 uppmanar flera väljare att redan nu starta en presidentvalskampanj för Michelle Obama.

 

 

 

 

"#Michelle2020 Make the world great again", skriver en användare på Twitter.

En annan användare skriver: "#Michelle2020 om vi klarar oss igenom de kommande fyra åren i liv".

 

 

 

 

"Är det för tidigt att börja kampanja för #Michelle2020?", skiver ytterligare en användare.

Om Michelle Obama kan tänka sig en ny vändning i karriären eller inte är fortfarande oklart, eftersom att hon inte kommenterat den populära hashtaggen som nu sprids.

 

 

 

 

Barack Obama, som varit president under två mandatperioder och således inte kunde ställa upp en tredje gång i valet, skojade tidigare i år om att han inte skulle vilja bli omvald ens om det var möjligt. Det var när han besökte "Jimmy Kimmel Live!" som han sa att Michelle Obama i så fall skulle begära skilsmässa.

Michelle Obama eller Kanye West?

Men Michelle Obama är inte den enda kända amerikanen som är populär bland väljarna som en potentiell presidentkandidat år 2020. Även rapartisten Kanye West har fått en egen hashtagg, #Kanye2020.

En användare på Twitter skriver: "#Kanye2020 eller "Michelle2020, jag accepterar gladeligen vilken som helst om jag ska vara ärlig", skriver en användare.

"Bara en man kan rädda oss nu", skriver en annan användare på Twitter.

 

 

 

 

Kanye West har själv tidigare öppnat för att bli president. Det gjorde han i sitt tacktal under MTV Video Music Awards 2015. Han höll ett nästintill tio minuter långt tal och avslutade det med att säga:

– Som ni kanske har gissat nu, så har jag bestämt mig för att ställa upp i presidentvalet 2020.

Om rapartisten gör verklighet av sina ord återstår att se.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag