Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Obama får stjärnan
att tappa fattningen

Här anländer Barack Obama till skådespelerskan Gwyneth Paltrows välgörenhetsmiddag för att samla in pengar till demokraternas kampanj inför midtermvalet i början på november där demokraterna riskerar att förlora makten i senaten.
Foto: Bulls
"Du är så snygg att jag inte kan prata ordentligt", stammade skådespelerskan framför presidenten och flera hundra andra gäster, däribland skådespelarna Julia Robert och Bradley Whitford.
Foto: Jim Smeal/Bei/Rex

NEW YORK. Här har ni henne – Obamas största fan.

Gwyneth Paltrow förvandlades till en starstruck tonårig tillsammans med presidenten.

– Du är så snygg att jag inte kan prata ordentligt, stammade skådespelaren.

Vi är vana att se henne bemästra vilken roll som helst. Men det är på film det. I verkliga livet kan Gwyneth Paltrow bli lika nervös som vi andra.

I torsdags ordnade skådespelaren en välgörenhetsmiddag för att samla in pengar till demokraternas kampanj inför midtermvalet i början på november där demokraterna riskerar att förlora makten i senaten.

Flera hundra gäster, däribland skådespelarna Julia Robert och Bradley Whitford, hade betalat minst 7 000 kronor för en plats i Paltrows enorma trädgård i exklusiva Brentwood, Los Angeles. Ville gästerna dessutom äta middag kostade kalaset 108 000 kronor.

"Du är så snygg"

Men då var ju också självaste president Obama på plats – till värdinnas stora förtjusning. När det var dags att presentera hedersgästen blev Gwyneth Paltrow nämligen så nervös att nyhetsbyrån AP och flera amerikanska tidningar rapporterar att hon knappt fick fram orden.

– Du är så snygg att jag inte kan prata ordentligt, sa hon till Obama.

Skådespelaren berättade hur mycket hon såg upp till presidenten och kallade det en "djup ära" att ha honom i huset hon efter separationen från Coldplay-sångaren Chris Martin delar med barnen Apple och Moses.

– Jag är ett av dina största fans. Om inte det största, sa Paltrow enligt New York Post.

En arbetande mamma

Enligt tidningen uppmanade Hollywoodstjärnan alla att rösta och ge "denna man all makt han kan behöva". Hon hyllade dessutom Obamas arbete för lika löner och beskrev initiativet som "mycket viktigt för mig som en arbetande mamma."

Förra gången Hollywoodstjärnan Paltrow pratade om sig själv som "arbetande mamma" fick hon hård kritik efter att ha sagt att kvinnor med "vanliga" arbeten har det lättare.

Men Obama verkade gilla hennes politiska intresse och skojade om att ta med skådespelaren på nästa event.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.