Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Obama bekräftar ufon: Måste tas på allvar

Så hanterar Pentagon ufon.
Barack Obama.
Foto: BRYNN ANDERSON / AP TT NYHETSBYRÅN

USA:s förre president, Barack Obama, säger att han sett militära bilder av oidentifierade flygande fenomen som saknar en rationell förklaring.

– Vi kan inte förklara hur de rörde sig, säger Obama, rapporterar Daily Mail

Barack Obama, som var president mellan 2008 och 2016, uppger i tv-programmet ”The Late Show” att möjligheten att det existerar flygande föremål med större rörlighet och hastighet än någonting inom det amerikanska försvaret, måste tas på allvar, skriver brittiska Daily Mail.   

USA:s 44:e president säger att han sett bilder av föremål som flugit över amerikanska militära mål, föremål som varken gått att identifiera eller förklara.

– Det finns bilder och observationer av föremål som vi inte vet vad de är, säger han i en intervju med programledaren James Cordon.

”Finns det ett laboratorium där vi förvarar främmande varelser?”

Barack Obama uppger vidare att han var nyfiken på den amerikanska regeringens forskningsprogram om främmande livsformer när han tillträdde, inte minst rykten om att det någonstans förvarades främmande varelser.

– Sanningen är att när jag tillträdde frågade jag; Okej, finns det ett laboratorium någonstans där vi håller främmande varelser och rymdskepp?, säger han och tillägger:

– De gjorde lite research. Svaret var ”Nej”.

Obamas uttalande kommer efter att en nyligen släppt video visat ett föremål som flyger i närheten av ett militärt fartyg utanför San Diego 2019.

Den förre marinlöjtnanten Ryan Graves, som flög amerikanska stridsplan utanför kusten i Virginia säger i en intervju med tv-programmet CBS 60 Minutes att hans skvadron såg ”manöverbara sfäriska föremål” nästan dagligen mellan 2015 och 2017.

Det amerikanska försvarsdepartementet kommer i juni att släppa en rapport om oidentifierade luftfenomen som observerats av militär personal.

2 700 sidor om oidentifierade flygande föremål.
Ljusfenomen skapar förvirring – är marinen som utför test.
Parets syn under bilresan: ”Vi har ett UFO på höger sida”.
USA:s försvarsdepartement har bekräftat att den här läckta videon, som är filmad 2019 är äkta.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.