USA:s president Barack Obama bekräftar nu på Twitter att han kommer att resa till Kuba under mars månad. Foto: Carolyn Kaster
USA:s president Barack Obama bekräftar nu på Twitter att han kommer att resa till Kuba under mars månad. Foto: Carolyn Kaster

Obama bekräftar –
kommer åka till Kuba

Publicerad

Barack Obama har nu bekräftat att han kommer åka till Kuba under nästa månad.

Resan kan bli historisk då ingen sittande amerikansk president besökt landet sedan 1928.

USA:s president Barack Obama bekräftar nu på Twitter att han kommer att resa till Kuba under mars månad. Han blir därmed den första amerikanska sittande president att besöka landet sedan 1928, skriver BBC. Kubas styre ska ha sagt att de välkomnar den amerikanske presidenten, men att han inte ska lägga sig i landets inrikespolitik.

 

 

Inte välkomnat av alla

Att Barack Obama väljer att besöka Kuba välkomnas inte av alla USA:s politiker. Kritiken har bland annat handlat om att landet fortfarande styrs av en medlem ur familjen Castro. Två av landets presidentkandidater har också kubanska rötter och ska ha sagt att besöket är ett misstag, skriver BBC.

Besöket kan ses som en upptrappning av den mer avslappnade kontakten mellan de två länderna. I juli förra året öppnade USA återigen sin ambassad på Kuba efter att den varit stängd i 54 år. Då var landets nuvarande utrikesminister, John Kerry, också den första utrikesminister att besöka landet på 70 år, skriver BBC.

Tidigare kontakter

Den senaste och även första amerikanska president som besökte Kuba var Calvin Coolidge. Det var år 1928 och Barack Obama blir därmed också den andra presidenten genom tiderna som besöker landet, skriver BBC.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag