Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Obama bantar jättefesten efter pandemikritiken

Han fick mycket kritik av flera republikaner
Familjen Obama har länge haft ön Martha's Vineyard som en favoritplats. Här landar de på flygplatsen Cape Cod i delstaten Massachusetts 2016.
Foto: Manuel Balce Ceneta / TT NYHETSBYRÅN
Pratshow-drottningen Oprah Winfrey stod på gästlistan till Barack Obamas 60-årsfirande.
Foto: Skärmdump / CBS
Hollywood-skådisen George Clooney var en av de inbjudna gästerna till Barack Obamas 60-årsfest, enligt The Hill.
Foto: ALISTAIR LINFORD/REX / ALISTAIR LINFORD/REX/IBL REX FEATURES
Nu har den tidigare presidenten meddelat att bara familjemedlemmar och nära vänner kommer att närvara.
Foto: NAM Y. HUH / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: MIKE NELSON / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
1 / 7

Barack Obamas planer på en 60-årsfest med 400 inbjudna gäster har fått krympas ordentligt efter coronakritik mot arrangemanget. 

Nu har den tidigare presidenten meddelat att bara familjemedlemmar och nära vänner kommer att närvara. 

I dag fyller Barack Obama år. Den här helgen skulle USA:s tidigare president ha hållit sitt pampiga 60-årskalas på ön Martha's Vineyard i delstaten Massachusetts. 

En personalstyrka på 200 personer skulle serva de 400 gästerna, kändisar och högt uppsatta politiker, i Obamas pampiga gods som familjen köpte på ön 2019. 

Bland de inbjudna fanns talkshow-drottningen Oprah Winfrey och Hollywoodskådespelaren George Clooney, enligt uppgifter till The Hill

Samtidigt härjar den indiska deltavarianten nu i USA. 

Gästerna var redan på väg – då ställdes jättefesten in

Enligt New York Times, som var först med att rapportera om festen, var flera gäster redan under onsdagen på väg till Martha's Vineyard – när Barack Obamas talesperson meddelade att festen skulle krympas till att bara omfatta familjemedlemmar och nära vänner. 

”Det här utomhusarrangemanget började planeras för flera månader sedan i linje med folkhälsorekommendationer och med covid-restriktioner på plats”, skriver Barack Obamas talesperson Hannah Hankins i ett uttalande, rapporterar CNN

Enligt talespersonen har beslutet om att krympa tillställningen inget att göra med den kritik som Barack Obama fått ta emot, främst från republikanskt håll. 

Krymper festen på grund av deltaviruset 

”På grund av spridningen av Deltavarianten under den senaste veckan har presidenten och fru Obama beslutat att skala ner arrangemanget betänkligt till att bara omfatta familj och nära vänner”, säger Hannah Hankins i uttalandet. 

En av kritikerna mot Barack Obamas planerade 60-årsfest var delstaten Massachusetts guvernör Charlie Baker som sa att den ”inte var en bra idé” och att han själv skulle ha tackat nej om han hade blivit bjuden, till CBS Boston

”Om det vore Trump skulle demokrater säga att det dödar folk”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.