Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Obama avråder söka höjd FN-status

President Barack Obama meddelade på söndagen att USA inte stöder palestiniernas försök att höja sin status i FN. Även Israel försöker tvinga palestinierna att dra tillbaka förslaget.

– Det var ett långt telefonsamtal mellan president Mahmud Abbas och Barack Obama, sade Abbas talesman Nabil Abu Rudeina till AFP.

– Obama uttryckte USA:s motstånd mot beslutet att gå till FN:s generalförsamling.

Efter förra årets misslyckande med att vinna stöd för ett fullvärdigt FN-medlemskap har palestinierna reviderat sin plan för att få höjd internationell status. Palestinierna vill upphöjas från observatörsstatus till icke-medlemsstat i FN.

Även Israel utsätter den palestinska myndigheten för påtryckningar. Israel kommer att sluta samla in skatter åt den palestinska myndigheten och kommer inte att lämna över några pengar om Abbas framhärdar med förslaget, heter det.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.