Under dagen drar snön norrut – upp över Svealand och södra Norrland. Även i de västra delarna kan det bli något snöfall. Bilden är tagen på E4 mellan Sundsvall och Hudiksvall tidigare i veckan. Foto: Fredrik Sandberg/TTUnder dagen drar snön norrut – upp över Svealand och södra Norrland. Även i de västra delarna kan det bli något snöfall. Bilden är tagen på E4 mellan Sundsvall och Hudiksvall tidigare i veckan. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Under dagen drar snön norrut – upp över Svealand och södra Norrland. Även i de västra delarna kan det bli något snöfall. Bilden är tagen på E4 mellan Sundsvall och Hudiksvall tidigare i veckan.

 Foto: Fredrik Sandberg/TT
I norra Sverige råder högtryck vilket kan ge riktigt kalla temperaturer, ned emot 30 minus på sina håll i de nordligaste delarna. Bilden är tagen i Hudiksvall tidigare. Foto: Fredrik Sandberg/TTI norra Sverige råder högtryck vilket kan ge riktigt kalla temperaturer, ned emot 30 minus på sina håll i de nordligaste delarna. Bilden är tagen i Hudiksvall tidigare. Foto: Fredrik Sandberg/TT

I norra Sverige råder högtryck vilket kan ge riktigt kalla temperaturer, ned emot 30 minus på sina håll i de nordligaste delarna. Bilden är tagen i Hudiksvall tidigare.

 Foto: Fredrik Sandberg/TT

Nytt snöoväder på väg in över Sverige

Publicerad

Helgens snökaos är över – men nu är ett nytt snöoväder på väg in.

Ett lågtryck som just nu ligger över Baltikum drar in under natten.

– I söder har vädret den senaste veckan nästan varit mer vinterlikt än någon gång tidigare under hela vintern, säger SVT-meteorologen Per Stenborg.

På måndagskvällen ställdes en färja från Nynäshamn in på grund av den hårda vinden.

I södra Sverige är det blåsigt just nu. På måndagskvällen ställdes en färja från Nynäshamn till Polen in.

– Hon valde att stanna kvar vid kajen. Om det blåser alldeles för mycket så väljer man att vänta ut stormen, säger hamnchefen Markus Johansson.

Färjan som skulle avgått klockan 18 på måndagen avseglar först klockan sju på tisdagen. En färja på väg från Lettland blir också sen, något som Aftonbladet var först med att berätta om.

Mer snö

Ett nytt lågryck är på väg in från Baltikum, vilket betyder mer snö.

Lågtrycket rör sig över Östersjön och når Gotland och Öland under natten. Framåt tisdagsmorgonen når det fastlandet i östra Götaland och Sörmland.

– I centimeter räknat blir det kanske inte så mycket snö, men i kombination med hård blåst kan det ändå bli problem i morgontrafiken med drivbildning och dålig sikt, säger meteorologen Per Stenborg till SVT Nyheter.

Drar norrut

Under dagen drar snön norrut – upp över Svealand och södra Norrland.

Även i de västra delarna kan det bli något snöfall.

I norra Sverige, däremot, råder högtryck vilket kan ge riktigt kalla temperaturer, ned emot 30 minus på sina håll i de nordligaste delarna.

På onsdagen drar sig snöovädret längre norrut mot de mellersta och norra delarna av Norrland. Och även i Götaland kommer det att snöa mer under onsdagen.

Snöfritt i helgen

Torsdag och fredag blir det molnigt – och troligen ännu mer snö över södra Sverige. Däremot fortsätter högtrycket att dominera i norr, enligt SMHI:s prognos.

När helgen börjar blir det snöfritt i hela landet, och då finns även solchanser.

SMHI har utfärdat klass 1-varningar för Östergötland, Sörmland och Stockholm under måndagskvällen, eftersom snöfallet kan ställa till problem, framför allt i trafiken. Men det blir inte lika mycket snöfall som under de senaste dygnen.

Snökaos i helgen

Den gångna helgen har det varit snökaos med ett stort antal trafikolyckor som följd. Upp emot två decimeter snö kan komma lokalt, och i kombination med frisk ostlig vind skapade problem i södra Sverige.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag