Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nytt sms kan fälla mördaren

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Den 50-åriga karatetränaren som dömdes för mordet på Jennifer sköts av en maskerad mördare 28 oktober i år.
Foto: EKSTRÖMER JONAS

Mordet på karatetränaren var ett beställningsjobb - som hämnd för att han dödat sin elev Jennifer Andersson, 18.

Tack vare mobiltelefontrafik håller polisen nu på att ringa in både mördaren - och personerna som beställde dådet.

Jennifer Andersson blev 18 år.
Foto: DÜSING JAN

Av ett sms framgår att beställarna även ville att karatetränarens före detta hustru - som är polis - skulle mördas. På fredagskvällen den 28 oktober hämtades den 50-årige karatetränaren på Storbodaanstalten, norr om Stockholm. Han skulle då ha en 48 timmar lång permission tillsammans med sin son. Karatetränaren kom till polisen i Stockholm klockan 20.00 för att stämpla sin permissionssedel, något som var uppgjort redan från början. Därefter åkte han med sin exfru och son till Hotell Haga Kristineberg i Stockholm. Tanken var att hon skulle släppa av dem där.

Mördaren maskerad

 Direkt efter det att 50-åringen stigit ur bilen sprang en maskerad person fram och avrättade honom med ett automatvapen - inför ögonen på sonen. Sedan dess har polisen arbetat efter teorin att dådet är hämnd för mordet på Jennifer Andersson. - Den motivbilden har förstärkts, säger en källa. Nu är polisen nära ett genombrott i spaningarna och gripanden kan vara nära förestående.

Tips gav genombrott

 Enligt Expressens källor tror sig polisen veta vem eller vilka som beställde mordet - och vem som avlossade skotten. Genombrottet kom tack vare tips och omfattande analyser av mobiltelefontrafik. Enligt vad Expressen erfar har polisen säkrat sms som man tror är skickade av mordanstiftarna efter dådet och som visar att de även ville att karatetränarens exfru skulle ha skjutits - som en total hämnd. Detta misslyckades dock mördaren med, något som anstiftarna var missnöjda med.

Kontakter

 Enligt uppgifter till Expressen har en av nyckelpersonerna i utredningen goda kontakter i kriminella miljöer, där flera kände till var tränaren skulle befinna sig under permissionen.

 Den 20 juni 2001 ströp den då 46-årige karatetränaren 18-åriga Jennifer Andersson till döds. Han dömdes till tio års fängelse för mord. Det gjorde honom till en jagad man. I juli 2004 fick karatetränaren sin första obevakade 48-timmars permission. Det innebar att han under en hel helg fick röra sig fritt utan vakter. Strax före permissionen framfördes ett allvarligt dödshot mot karatetränaren på en hemsida som öppnats till Jennifers minne. Meddelandet hade rubriken "Några ord till en mördare" och innehållet löd:

 "Se upp för mig jag kommer snart. Min hämnd den blir din död.  Nu bör du alltid se dig om, min vän, du är i nöd.  Jag lovar dig du hemska kräk nu fan ska du få se.  Jag undrar om du anar än vem du leker med.  Kanske, kanske vet du nu. Din undergång är nära.  Att ända ner i gravens djup du ska din skuld få bära. Men vem är du var finns du nu? Det önskar jag få veta,  men till dess att mitt liv tar slut jag efter dig ska leta."

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.