Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nytt jättebråk på skola i Hallsberg

Polisen har skickat fyra styrkor och en hundpatrull efter ett nytt storbråk brutit ut på den orosdrabbade skolan i Hallsberg utanför Örebro.
Foto: Läsarbild

Alléskolan i Hallsberg skakades av ett nytt storbråk på måndagen.

Polis med hundpatruller ryckte ut och möttes av stenkastning från ungdomar vilket även drabbade ett team från SVT under vad som beskrivs som ett upplopp.

Elva personer greps och anhölls under kvällen.

– Man har kastat sten mot oss, men det finns ingen information om att någon har skadats, säger Stefan Dangardt vid polisen.

Det var i fredags efter lunchrasten som två grupperingar gjorde upp i slagsmål på Alléskolan i Hallsberg, Örebro län. På måndagen kom ungdomar utifrån på nytt och startade oroligheter vid skolan.

Händelserna tros hänga ihop.

– Det är en hypotes som vi har. Vi fick information vid niotiden att något skulle hända utifrån det som hände i fredags. Exakt vad det var i fredags känner jag inte till. Det är möjligt att vår närvaro har stört det planerade angreppet och splittrade upp konstellationen, säger polisens presstalesperson Stefan Dangardt.

Polisen skickade fyra styrkor och hundpatruller och mötte då 20-30 ungdomar. Poliserna fick dra på sig hjälmar för att inte skadas av de stenar och glasflaskor som kastades mot dem av maskerade ungdomar, uppger Nerikes Allehanda.

Elva gripna vid skolan

Elva ungdomar greps under det som rubriceras som våldsamt upplopp och försök till grov misshandel.

– Man har kastat sten mot oss, men det finns ingen information om att någon har skadats, säger polisens presstalesperson Stefan Dangardt.

Kriminaljouren förhörde de elva gripna personerna på måndagsförmiddagen, varpå två – en 15- och en 17-åring – anhölls. Senare under kvällen anhölls även de övriga nio.

Skolans elever uppmanades på måndagsförmiddagen via ett sms-meddelande från skolledningen att hålla sig inomhus.

– Vi skulle ta oss in så fort som möjligt och har suttit fast i klassrum i någon timme. Vi har sett hur polisen tagit fast en massa folk, säger en av eleverna vid skolan.

Maskerade personer på stan

Polisen närmade sig ungdomarna under insatsen och ett tiotal greps med andra sprang från skolan in mot centrum i Hallsberg.

– Det rör sig maskerade personer med tillhyggen på stan. Folk har varit vid skolan. Det finns uppgifter att man sett ett gäng på stan, säger Dangardt till NA.

Efter fredagens storbråk på skolan upprättades anmälningar om misshandel.

Men polisen hade på måndagen ingen styrka på plats i förebyggande syfte. I förra bråket beskrevs det som två grupperingar som gjorde upp.

– Jag hade hoppats kunna ringa och berätta att vi hade poliser på området i förebyggande syfte. Men det visar sig att man har kommit tillbaka en stor gruppering just nu, säger skolchefen Marie Kilk till SVT.

Vet du mer? Tipsa Expressen!

Är du på plats? Har du bilder? Hör av dig till Expressen!

Hör av dig till expressen på 71717@expressen.se eller mms:a dina bilder till 71717

Självklart kan du också ringa tipstelefonen på 08 - 738 30 00

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.