Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nyopererade Carina fick sova i tvättstugan

Här på Sollefteå sjukhus fick Carina Karppinen, 53, ligga i tvättstugan direkt efter operationen.Foto: Privat

Sjukhuset i Sollefteå var överbelagt när Carina Karppinen, 53, togs in akut.

Efter operationen var det inget lugnt vilrum som väntade henne.

– De skjutsade mig raka vägen från uppvaket ner till tvättstugan, säger hon.

Det var högsommar och slutet av augusti 2011. Carina Karppinen var på semester i Kramfors när hon akut tvingades till sjukhus med hög feber och ont i magen. Där opererades hon akut. Men sjukhusvistelsen blev inte vad hon väntat sig. Sollefteå sjukhus akutavdelning var överbelastad. När narkosen efter operationen började släppa kom chocken:

– De skjutsade mig raka vägen från uppvaket ner till tvättstugan. Jag fick inte plats någon annanstans, säger Carina till Expressen.se.

"Sprang med smutstvätt"

I tre dagar fick Carina Karppinen, som nyligen opererat lymfkörtlarna - och dessutom fått blindtarmen avlägsnad - sova i en sjuksäng bredvid tvättmaskiner som gick stup i kvarten.

– Man fick ingen ro när personalen sprang ut och in med smutstvätt. Jag tänkte att det säkert bara var tillfälligt och att de tänkte flytta mig, men jag blev kvar där inne i tre dagar, säger hon.

När hon frågade om varför hon inte fick ligga i ett vanligt rum kom svaret:

– "Överbelastning". De sa inget mer.

Sollefteå sjukhus akutmottagning har tidigare fått kritik. Någon månad innan Carina Karppinen togs in akut gav socialstyrelsen en anmärkning till sjukhuset efter att en 7-årig flicka med akuta sjukdomssymptom avvisats och nekats vård.

Expressen.se har sökt ansvariga för akutsjukvården på sjukhuset för en kommentar, men utan att nå honom.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.