Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

NYHETSDAGEN: Vännen berättar om de omkomna i flygkraschen • Detaljen ska leda till miljardärfruns mördare • Riksåklagare slår tillbaka mot GW:s ord om ASAP Rockys häktning

Få de senaste nyheterna med Expressen TV

Fallskärmsklubben, där de åtta fallskärmshopparna och en pilot som tragiskt omkom i en flygkrasch på söndagen är medlemmar, har blivit en knutpunkt för de sörjande vännerna. Nu berättar en vän om de omkomna. 

• 

Den norska polisen har en ny teori kring det mystiska försvinnandet av miljadärsfrun Anne-Elisabeth Hagen. 

Riksåklagaren slut tillbaka mot Leif GW Persson efter att han kommenterat utredningen kring rapparen ASAP Rockys häktning – och åklagaren Fredrik Karlssons utseende. 

•••

Expressen ger dig nyheterna från dagen.

Vännens sorg: ”De var i början av livet”

I söndags omkom åtta fallskärmshoppare och en pilot i en tragisk flygplansolycka i Umeå. Nu har klubbhuset blivit en knutpunkt för sörjande där man kan samlas för tröst och stöd. 

På det röda landningsmärket ligger blommor och flera gravljus. 

– Vi brukar landa här på korset, berättar Johan Hellström, chefinstruktör och ansvarig för fallskärmshoppningen i kommunen, som tar emot oss utanför klubbhuset. 

– Det jag kan säga om de som var ombord… Det var fantastiskt fina människor. Alldeles för många som var i början av livet som hade allt framför sig… Det var en helt vanlig hoppdag. 

LÄS MER HÄR: Vännens sorg: ”De var i början av livet”

Brevdetaljen ska leda till miljardärfruns mördare

Den norska polisen har en ny huvudteori kring försvinnandet av miljardärfrun Anne-Elisabeth Hagen, 69. 

Anne-Elisabeth, som är gift med miljardären Tom Hagen, 69 försvann från sitt hem utanför Oslo den 31 oktober förra året. Sedan början av polisutredningen hade polisen en teori om att Anne-Elisabeth blivit kidnappad. 

Men polisen tror inte längre att hon är kidnappad – utan mördad.

Flera av spåren leder åt samma håll: Norge.

LÄS MER HÄR: Brevdetaljen ska leda till miljardärfruns mördare

Riksåklagaren slår tillbaka mot Leif GW:s ord i TV4

I söndagens program av TV4:s ”Nyhetsmorgon” kommenterade Leif GW Persson åklagaren Fredrik Karlssons arbete i utredningen om att världsartisten ASAP Rocky sitter häktad misstänkt för misshandel i Stockholm. 

GW ställer sig i programmet frågande till både beslutet om häktningen och brottsrubriceringen, han kommenterar även åklagarens utseende.

Nu slår riksåklagare Petra Lundh tillbaka i ett pressmeddelande. 

– Beslut som åklagare fattar har stor påverkan på enskilda personer. Självklart ska därför åklagare kunna granskas och tåla kritik som rör deras utredningar. Det är också viktigt att åklagare uppträder korrekt och professionellt. I inslaget i TV4 recenserades dock åklagarens utseende och detta framhölls som väsentligt i sammanhanget. Dessutom framfördes spekulationer att åklagaren agerat utifrån en vilja att bli berömd, säger riksåklagare Petra Lundh i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Vi ska ha ett öppet debattklimat, men de personangrepp som framfördes i inslaget går långt över gränsen.

LÄS MER HÄR: Riksåklagaren slår tillbaka mot Leif GW:s ord i TV4