Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

NYHETSDAGEN: Vägen öppen för Magdalena Andersson – igen • 30 migranter har drunknat i Engelska kanalen • Rättegång avbröts – åtta gripna efter misstanke om mordplan

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.

Minst 30 migranter uppges ha drunknat utanför Calais i Engelska kanalen och premiärminister Boris Johnson uttrycker sin bestörtning. 

■■■

Magdalena Andersson har både hunnit röstas fram som statsminister och begärt sitt entledigande under onsdagen – men vägen till ny regering är krattad på nytt. 

■■■ 

Rättegången om ett gängmord fick under onsdagen avbrytas då polisen misstänkte att det fanns en mordplan mot en person kopplad till mordoffret – och åtta män är gripna. 

Gummibåt kapsejsade – minst 30 migranter döda 

En gummibåt med över 50 migranter ombord har kapsejsat i Engelska kanalen. Minst 30 personer har drunknat och flera har skadats. 

Kropparna fångades upp av en fransk marinbåt. Under kvällen har både fransk och brittisk kustbevakning sökt igenom vattnet i jakt på fler personer. 

– Jag är chockad och förfärad, säger premiärminister Boris Johnson. 

Vägen på nytt öppen för Magdalena Andersson

Magdalena Andersson (S) hann inte vara historisk, som Sveriges första kvinnliga statsminister, i mycket mer än åtta timmar förrän hon begärde entledigande – efter att Miljöpartiet hoppat av regeringen. 

Fast nu kan hon i stället få leda en socialdemokratisk enpartiregering, C, V och MP har meddelat sitt fortsatta stöd för Magdalena Andersson som statsminister. 

Mordrättegång avbröts efter misstänkt mordplan

På onsdagen inleddes rättegången om det uppmärksammade gängmordet på Årstabron i Stockholm.

Några timmar in avbröts rättegången – polisen hade då fått uppgifter om ett planerat mord på en person kopplad till mordoffret, erfar Expressen.

Åtta personer är gripna – samtliga har kopplingar till kriminella nätverk.

De är allierade med den mordåtalade gängledaren, erfar Expressen.

Statsvetaren: ”Det är nog rekord”

Tommy Möller och Linn Mårdstam om onsdagens politiska kaos.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.