Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

NYHETSDAGEN: Uppgifter: Einár jagades av maskerade män – sen sköts han ihjäl • Svensk vinnare söks – har kammat hem 107 miljoner • Alec Baldwin sköt ihjäl kvinna av misstag – första orden

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.

Rapartisten Nils ”Einár” Grönberg, 19, var tillsammans med två andra rappare när han sköts ihjäl. Enligt vittnesuppgifter jagades sällskapet av maskerade män med pistoler i Hammarby sjöstad i Stockholm.

■■■

Skådespelaren Alec Baldwin sköt av misstag ihjäl filmaren Halyna Hutchins, 42, under en pågående inspelning. Nu uttalar sig filmstjärnan om händelsen.

■■■

En person i Huskvarna lär snart få ett riktigt glädjebesked. På fredagen har personen kammat hem hela 107 miljoner kronor på Eurojackpot.

■■■

Här är tre stora nyheter i korthet.

Uppgifter: Einár jagad av maskerade män – sen sköts han ihjäl

Under natten till fredagen sköts rapartisten Nils ”Einár” Grönberg, 19, till döds i Hammarby sjöstad i Stockholm. Vid tillfället var han tillsammans med två andra rappare. Kamraterna är tidigare dömda för grova brott och har kopplingar till kriminella nätverk i Järva.

Enligt vittnesuppgifter till Expressen blev Einár och vännerna beskjutna när de lämnade ett cykelgarage. De ska ha försökt fly åt olika håll med gärningsmännen springandes efter sig.

Jakten ska ha lett in på en innergård till ett bostadshus. Där avlossade en skytt skott mot Einár på vad som bedöms som en och en halv meters avstånd. Ett vittne beskriver det som ”en ren avrättning”.

Polisen har ännu inte gripit någon i ärendet. Samtidigt som jakten på gärningsmän fortsätter söker polisen efter filmklipp med innehåll som är intressant för utredningen av mordet.

Alec Baldwins ord om skjutningen av misstag

Hollywoodstjärnan Alec Baldwin sköt en filmare och en regissör av misstag under en filminspelning. Filmaren, Halyna Hutchins, 42 överlevde inte. Regissören Joel Souza är skadad och vårdas nu på sjukhus.

– Det skedde en incident i dag, där en pistolattrapp med lösa skott fick en feltändning, säger produktionen bakom filmen ”Rust” i ett uttalande till Deadline.

Enligt fackorganisationen IATSE Local 44 ska pistolen ha innehållit skarp ammunition. 

Amerikansk polis har sagt att de utreder händelsen, men att de inte har öppnat någon förundersökning. Alec Baldwin har själv förhörts och på fredagskvällen har skådisen gjort ett uttalande via sin Twitter.

Det finns inga ord för att förmedla min chock och sorg gällande den tragiska olycka som tog Halyna Hutchins liv, en fru, mamma och en djupt beundransvärd kollega. Jag samarbetar fullt ut med polisens utredning för att ta itu med hur denna tragedi uppstod och jag har kontakt med hennes man och erbjuder mitt stöd till honom och hans familj. Mitt hjärta är krossat för hennes man, deras son och alla som kände och älskade Halyna”, skriver han.

Svensk vinnare söks – har kammat hem 107 miljoner

En Huskvarnabo sitter på rejält med tur. Som enda person har den haft 5+2 rätt på veckans Eurojackpot – en prestation som ger utdelning på totalt 107 668 057 kronor.

– Det är väldigt mycket, så det är superkul!, säger vinnarkommunikatören Emmy Altemyr vid Svenska spel.

Nu pågår arbetet för att söka fram vinnaren. Ännu finns det inga detaljer om dess identitet.

– Vi kommer att gå ut med mer information så fort det finns, säger Emmy Altemyr.

Missa inte Bara Nyheter – positiva nyheter!

Bara Nyheter 22 oktober: Coldplay gör miljövänlig världsturné • Projekt för att rena haven gör stora framsteg • Nytt hopp för gorillorna i Kongo – antalet individer nästan dubblerats.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.