Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

NYHETSDAGEN: Två omhändertagna imamer utvisas • Polis skjuter tårgas i Hongkong – 22 skadade • Varning för trafikkaos när Obama kommer till Stockholm

Uppdatera dig på de senaste nyheterna med Expressen TV.

Gävle-imamen Abo Raad och Umeå-imamen Hussein Al-Jibury ska utvisas.

•••

Polis har skjutit tårgas och gummikulor mot demonstranter under massprotester i Hongkong och 16 män och sex kvinnor har förts till sjukhus.

•••

Det är hög risk för trafikkaos i Stockholm de närmaste dagarna, då bland andra USA:s före detta president Barack Obama besöker huvudstaden.

•••

Expressen ger dig nyheter från dagen. 

Imamer omhändertagna av Säpo utvisas 

Gävle-imamen Abo Raad och hans 34-årige son omhändertogs av Säpo i april i år, vilket Expressen och Doku.nu tidigare rapporterat om.

Gävle-imamen Abo Raad ska utvisas efter beslut från Migrationsverket.Foto: GEFLE DAGBLAD

Säpo bedömer att Raad, som är irakisk medborgare, utgör ett så pass akut hot mot rikets säkerhet att de vill se honom utvisad, med hjälp av Lagen om särskild utlänningskontroll, LSU.

Nu har Migrationsverket beslutat att Raad, samt Umeå-imamen Hussein Al-Jibury – som också tagits i förvar – ska utvisas, rapporterar Gefle Dagblad. 

LÄS MER HÄR: Beslutet: Gävleimamen Abo Raad ska utvisas 

Massdemonstrationer i Hongkong - polis skjuter gummikulor och tårgas

Tiotusentals demonstranter har stormat viktiga vägar i Hongkong där massprotesterna fortsatte under onsdagen.

Polis sköt tårgas och gummikulor mot demonstranter, och 16 män och sex kvinnor ska ha skadats och förts till sjukhus.

En kvinnlig demonstrant blir tacklad av polis i Hongkong under protesterna på onsdagen.Foto: KIN CHEUNG / AP TT NYHETSBYRÅN
Protesterna bröt ut i söndags på grund av ett lagförslag som skulle tillåta att brottsmisstänkta sänds till Kina för rättegång.Foto: KIN CHEUNG / AP TT NYHETSBYRÅN
En skadad demonstrant bärs bort i Hongkong.Foto: VERNON YUEN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Orsaken till massprotesterna är ett förslag som skulle tillåta att brottsmisstänkta sänds till Kina för rättegång, skriver Reuters. 

LÄS MER HÄR: Tårgas mot demonstranter – försökte storma byggnad

Trafikkaos i Stockholm när Barack Obama kommer till stan

Flera världskändisar besöker konferensen Brilliant Minds på Grand Hôtel den 13-15 juni – bland annat den före detta USA-presidenten Barack Obama.

Barack Obama, här med frun Michelle och äldsta dottern Malia, förväntas ta med sin familj till Stockholm i veckan.Foto: KAMIL KRZACZYNSKI / EPA EPA

Obama, som enligt uppgifter till Expressen tar med sig sin fru Michelle och deras två döttrar, förväntas resa med ett stort säkerhetsteam.

Obamas besök, samt ett flertal andra event och konserter, har lett till att polisen i Stockholm varnar för trafikkaos is staden från onsdag.

LÄS MER HÄR: Stor risk för trafikkaos: ”Lämna bilen hemma”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.