Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

NYHETSDAGEN: Trio döms för bedrägerier mot äldre • Taxichaufför skjuten när han skjutsade kriminell • Klimatkritik mot Petter Stordalen

Se senaste nyheterna med Expressen TV

Tre personer döms till fängelse i Malmö tingsrätt för att ha lurat äldre personer på drygt 1,5 miljoner kronor.

■■■

Taxichauffören berättar om skottlinjen – efter att han skjutsat en kriminell man med koppling till mordet på Ndella Jack.

■■■

Miljardären Petter Stordalen, ny delägare i Vinggruppen, kritiseras för att inte ta klimatfrågan på allvar.

■■■ 

Expressen ger dig dagens nyheter.

Trion döms i Malmö tingsrätt för flera bedrägerier.Foto: FRITZ SCHIBLI / EXPRESSEN/KVP

Trion lurade flera äldre på miljonbelopp

Tre personer har på torsdagen dömts i Malmö tingsrätt för flera bedrägerier mot äldre. Sammanlagt ska personerna ha fullbordat 20 bedrägerier och nio försök.

Trion kom totalt över 1,5 miljoner kronor, som skickades via Swish.

Malmö tingsrätt dömer två av de åtalade till två år och åtta månader i fängelse. Den tredje, som var 19 år då brotten begicks, döms till fängelse i ett år och nio månader.

Det var den 8 september som en fastighet och en taxibil intensivt besköts i Sickla.Foto: ALEX LJUNGDAHL

Taxichauffören träffades av skotten: ”Exploderade”

Det var den 8 september som en taxichaufför i 60-årsåldern hamnade mitt i skottlinjen. Anledningen var att han skjutsade en tungt kriminell man – en 33-åring med koppling till mordet på 18-åriga Ndella Jack i Råcksta.

Taxichauffören hade vid tillfället kört tre personen till en adress i Sickla i Nacka. På platsen klev beväpnade och maskerade män ut ur en bil och öppnade eld med automatvapen.

– Det var hemskt för mig när kulorna träffade mig. Jag kände något varmt och blött på ryggen och det kändes som att det exploderade i min kropp. Jag kommer ihåg fem skott som träffade mig, säger taxichauffören till Dagens Nyheter.

Petter Stordalen kritiseras för att inte ta klimatfrågan på allvar.Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Klimatraseriet efter Stordalens jätteaffär

Vinggruppens nya delägare, miljardären Petter Stordalen, får kritik för att han inte tar klimatfrågan på allvar, rapporterar resetidningen Vagabond.

Stordalen har profilerat sig som miljökämpe, men varvar det med överdådiga fester och lyxsemestrar över halva jordklotet.

Stefan Gössling, professor vid Lunds universitet som forskar inom turism, transport och klimatfrågor, hör till kritikerna:

– Stordalen tar inte klimatfrågan på allvar, och det gör ingen annan i resebranschen heller, säger han.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.