NYHETSDAGEN: Tre allvarligt skadade i skjutning i Kristianstad • Kraftig explosion och skottlossning i Kabul • Armand Duplantis olympisk mästare

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.

Tre tonåringar har gripits efter en skottlossning med tre skadade i Kristianstad.

■■■

Minst tre personer har dött och flera har skadats efter en kraftig explosion i Kabul.

■■■

Svenske Armand Duplantis vann guld i stavhopp i OS i Tokyo.

■■■

Expressen ger dig dagens största nyheter.

Fylla och nattkörning bakom många olyckor på elsparkcyklar • Se kvällens Bara NyheterTre allvarligt skadade i skjutning i Kristianstad

På tisdagseftermiddagen skadades två yngre män och en kvinna i 60-årsåldern allvarligt i en skottlossning vid ett köpcentrum Gamlegården i Kristianstad.

Senare på kvällen greps tre män skäligen misstänkta för mordförsök. Enligt Expressens uppgifter är de minderåriga tonåringar.

Även på måndagen skedde en misstänkt skottlossning i Kristianstad, och polisen har inlett en särskild händelse för att bryta den ”pågående våldsspiralen”.

Kraftig explosion i Kabul

En kraftig explosion har inträffat i Kabul i centrala Kabul, enligt Reuters. Sex personer har förts till sjukhus. Detonationen följdes av skottlossning och ytterligare två explosioner.

– Bomben var så kraftig att folk kände den i sina hem. Hela min säng skakade. Det kändes som en jordbävning, säger Magda Gad, Expressens korrespondent.

Flera väpnade män attackerade försvarsministern residens – varav två sköts ihjäl av säkerhetsstyrkor, enligt inrikesdepartementet. Ministern var vid tillfället inte hemma. Minst tre personer har dött under kvällen.

Armand Duplantis vann guld

21-årige Armand Duplantis är olympisk mästare i stavhopp, efter att han tog sig över en ribba på 6,02 meter. Han försökte sig sedan på världsrekordet på 6,19 meter – men ribban föll i marken.

En överlycklig friidrottsstjärna tackar sina föräldrar, som båda var på plats i Tokyo. Han kramade om dem direkt efter vinsten.

– Jag minns inte riktigt vad vi sa till varandra. Vi skrek, tror jag. Vi kanske smög in ett ”jag älskar dig” där. Det skulle inte förvåna mig, säger Duplantis till SportExpressen.

Fylla och nattkörning bakom många olyckor på elsparkcyklar • Se kvällens Bara Nyheter.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.