Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

NYHETSDAGEN: Stormen Dennis drar in i helgen: ”Något utöver det vanliga” • Uppgift: USA har nått avtal med talibanerna • V får högsta notering på 19 år

Stormen Dennis drar in i helgen: ”Något utöver det vanliga”

Förra helgen drog stormen Ciara in över Sverige och delar av Europa. Foto: MONCHO FUENTES / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Förra helgen drog Ciara in över Sverige. I helgen väntas stormen Dennis dra in. Hittills har den nått Island där gatorna nu är tomma på folk. 

För Sveriges del väntas Dennis börja märkas av på lördagen då det kommer blåsa upp på Västkusten. 

Även under söndagen väntas det bli fortsatt blåsigt i Västsverige och södra Sverige. Men även på ostkusten. 

Först på onsdag nästa vecka ser ovädret ut att klinga av mer rejält.

– Om man ser till hur omfattande det här lågtrycksområdet är, så är det något utöver det vanliga. Och det är just därför som vi kommer uppleva att två omgångar, först det väldiga nederbördsområdet, och sedan vindarna, säger Lasse Rydqvist.

Uppgifter: Talibanerna och USA har nått en överenskommelse 

USA och talibanerna har enligt en högt uppsatt tjänsteman i den amerikanska administrationen nått en överenskommelse om vapenvila som kan leda till ett amerikanskt tillbakadragande från Afghanistan, rapporterar AP. 

Enligt AP:s källa har USA och talibanerna kommit överens om en sjudagarsperiod ”minskad våldsanvändning”, som inom tio dagar ska följas av fredssamtal med flera inblandade parter, däribland den afghanska militären.

V får sin högsta notering på 19 år

Jonas Sjöstedt. Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅN

Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna är jämnstora, visar Sifo:s senaste väljarbarometer.

Samtidigt får Vänsterpartiet sin högsta notering på 19 år, rapporterar Svenska Dagbladet som beställt mätningen tillsammans med GP. Partiet når 11,4 procent i mätningen. 

– Partiet har medvind. Men det skapar också ett tufft utgångsläge för den som efterträder Jonas Sjöstedt. Vänsterpartiet riskerar en hel del i opinionen med att byta partiledare i det här läget, säger Sifos opinionschef Toivo Sjörén till SvD.

Miljarderna och tragedin i familjen bakom Filippa K

Byggde sina förmögenheter från grunden • ”Tajmingen var helt rätt då”

Fem svenska kvinnor som lever drömliv i Medelhavet

Tog steget – och valde bort svenska vintern: ”Det är det bästa jag har gjort”

Studien visar: Fel att gå 10 000 steg om dagen

Forskaren: ”Viktiga och bra resultat”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.