Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

NYHETSDAGEN: Storbedragaren Bernie Madoff död i fängelse • Thunberg uppmanar till humor i klimatkrisen • EU överens om vaccinpass

Foto: LORENZO CINIGLIO / POLARIS POLARIS IMAGES
Foto: Olivier Matthys TT / TT NYHETSBYRÅN / AP TT / Olivier Matthys / AP / N
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN

Storbedragaren Bernie Madoff han bara avtjäna 12 av de 150 åren han dömts för – nu har han avlidit i fängelset, vid 82 års ålder.

■■■

Klimataktivisten Greta Thunberg säger i en intervju att ”klimatkrisen är faktiskt rolig” och att man ”måste kunna skratta” åt den. 

■■■ 

EU-länderna har under onsdagen kommit överens om ett vaccinpass som ska införas i juni.

Ökände ponzibedragaren Bernie Madoff död i fängelset

Finansmannen och storbedragaren Bernie Madoff har vid 82 års ålder avlidit i fängelset Butner i North Carolina, USA, där han avtjänade sitt 150-åriga straff för bedrägeri och penningtvätt.

Bernie Madoff lurade till sig 500 miljarder kronor från över 37 000 offer i 136 länder innan det i slutet på 00-talet avslöjades att han låg bakom det största så kallade Ponzibedrägeriet någonsin. 

Greta Thunberg: ”Klimatkrisen är faktiskt rolig”

Ibland känner klimataktivisten Greta Thunberg att hon har gjort allt vad hon kan i kampen för klimatet – och då återstår bara att skratta, berättar hon i en intervju med The Radio Times.

– Klimatkrisen är egentligen rolig, när man tänker på det, säger hon och liknar krisen vid gråtskratt-emojin. 

Sedan 2018 har hon kämpat för att politiker och världsledare ska vidta åtgärder mot klimatkrisen. Hon har talat inför makthavare vid FN:s klimattoppmöte, bidragit till globala klimatstrejker och ådragit sig miljontals följare på sociala medier.

EU-länderna har enats om gemensamt vaccinpass

Under onsdagen enades EU-länderna om ett gemensamt vaccinpass som ska börja användas den 26 juni. Det kommer bland annat kunna användas för resor.

Passet ska även kunna innehålla uppgifter om negativa covid-19-test. 

– Det är bra att vi nu vet vad som gäller för vaccinationsbevisen i fortsättningen, säger Sveriges digitaliseringsminister Anders Ygeman (S) till Sveriges radio Ekot. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.