Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

NYHETSDAGEN: Stor bordell avslöjad i Stockholm • Flera döda och skadade i Jerusalem och Gaza • Wallströms kritik mot att kön ska undvikas

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.

En stor innerstadsbordell har avslöjats i Stockholm, i en ny hemlig ”Insats torsk”.

■■■

Våldet i Jerusalem eskalerar – raketer har avfyrats mellan Israel och Gaza och flera personer uppges ha dött.

■■■

Tidigare S-utrikesminister Margot Wallström ställer sig kritiskt frågande till att Vårdguiden undviker att nämna kön.

Stor bordell avslöjad i Stockholm

Stockholmspolisen har under den senaste veckan gjort en ny offensiv mot sexköpare i en fjärde ”Insats torsk”.

Expressen kan avslöja att en av de större bordellerna som avslöjats låg på en adress i Stockholms innerstad.

Under den senaste veckan har polisen kontrollerat adresser med misstänkt sexhandel och direkt gav det resultat på en adress i Stockholms innerstad, uppger en källa med insyn för Expressen.

Ett stort antal sexkunder greps under kort tid redan i början av insatsveckan på den adressen.

Stockholmspolisens människohandelssektion har samtidigt gjort ytterligare ett tillslag mot misstänkta bordeller på massagesalonger i södra Stockholm. Det ska dock inte haft något samband med ”Insats torsk”.

Våldet eskalerar i Jerusalem

Minst 20 personer har dött i Gazaremsan efter israeliska attacker, enligt palestinska myndigheter.

Attackerna skedde efter att flera raketer skickats från området mot Jerusalem. Hamas militära gren har tagit på attackerna, som skedde efter att det ställt ett ultimatum om att israelisk polis skulle lämna området runt moskén.

Våldet och oroligheterna i Jerusalem är nu inne på sin fjärde dag. Under måndagen har ett hundratal personer skadats och flera fått uppsöka sjukhusvård efter sammandrabbningar mellan polis och demonstranter.

Bakgrunden till oroligheterna är en planerad vräkning av palestinska familjer i ett område som israeliska ockupanter gör anspråk på.

Wallström kritiserar könsförslag

Sedan ett halvår tillbaka rekommenderar Vårdguiden i sina språkliga riktlinjer att ”undvika” ordet kvinna i den mån det går.

Detta har lett till en debatt i sociala medier. Sveriges förra utrikesminister Margot Wallström (S) frågar sig om ”kvinnor inte längre ska få kalla sig kvinnor”.

– Det är inte klokt, det låter inte vettigt, säger hon och utvecklar:

– Det finns en debatt som ibland blandar ihop kön och könsidentitet som, om man inte tänker sig för, kan bli alldeles stolligt. Det går ju inte utan vidare att byta och inte göra en könsuppdelad statistik. 

Men Sexualupplysaren Inti Chavez Perez tror å sin sida att det blir mer tydligt. 

– Fysisk hälsa handlar om kroppar och inte identitet. Genom att lyfta bort information om hälsa bort från identitet och in i kroppen, så blir det tydligare. Det blir mer korrekt och fler blir inkluderade.

Fler av dagens nyheter, i kortformat:

Flickor döda efter bombattack mot skola • Nasa kritiska mot Kina efter raket kraschat okontrollerat • TV4 ser över riktlinjer efter kritik från deltagare • Fortsatt oroligt i Jerusalem – över 200 skadade • Glädjescener när länder öppnar upp igen • Här räddas valen i London – strandade flera mil från havet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.