Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

NYHETSDAGEN: Sjukvårdens larm om elskotrar efter dödsolyckan • Stjärnornas tårar på Bibi Anderssons begravning • Sara Fransson blev svartsjuk – högg ihjäl exet

Sjukvården rapporterar att man får in allt fler patienter som skadat sig i samband med åkning på elsparkcyklar – samtidigt vill Transportstyrelsen ha bort dem från gatorna.

***

Skådespelaren Bibi Andersson begravdes i dag i Stockholm. Omkring 200 gäster fanns på plats i kyrkan. Däribland skådespelaren Lena Söderblom, som inte kunde hålla tillbaka tårarna när hon pratade om Bibi Andersson.

***

Sara Fransson, 24, blev svartsjuk på sitt ex och högg ihjäl honom med kniv. Nu har hon dömts till tolv års fängelse för mord. 

Sjukvårdens larm om elskotrar efter dödsolyckan 

På torsdagskvällen omkom en 27-årig man på elsparkcykel i Helsingborg.  

Nu varnar myndigheterna för riskerna med de trendiga elsparkcyklarna.

Akutmottagningen i Malmö har uppgett att det varje vecka kommer in patienter med skador från att ha använt fordonen.

På S:t Görans akutmottagning i Stockholm kommer det i snitt in en patient per dag som varit med om en elsparkcykelolycka, skriver Dagens Nyheter.

Vid Transportstyrelsen vill man ha bort elsparkcyklarna från gatorna.

– Vi är av uppfattningen att det är ett fordon som inte ska vara i trafiken. Det här är något annat. Om de ska användas måste de uppfylla kraven för eldriven cykel, och om de inte gör det är det ett fordon som inte får användas i trafiken, säger Transportstyrelsens utredare Hans Cassepierre enligt TT.

Det var en elsparkcykel från Voi som var inblandad i dödsolyckan. Det skriver Voi i ett pressmeddelande. Foto: TT NYHETSBYRÅN / FREDRIK SANDBERG

LÄS HELA ARTIKELN: Myndigheterna larmar efter dödsolyckan  

Stjärnornas tårar på Bibi Anderssons begravning

Den hyllade skådespelaren Bibi Andersson fördes i dag till den sista vilan. Begravningen skedde i Hedvig Eleonora kyrka, på Östermalm i Stockholm. 

Omkring 200 gäster fanns på plats i kyrkan. Däribland skådespelaren Lena Söderblom, som inte kunde hålla tillbaka tårarna när hon beskrev Bibi Andersson.

– Hon var underbar, min bästa väninna under många år. Vi lärde känna varandra när vi var 17 år gamla. Det är så starkt. Och så är en av mina bästa väninnor präst. Det här blir oerhört hårt. Aj, aj, aj, sa hon och tog sig för hjärtat.

På plats fanns även skådespelerskan Marie Göranzon.

– Hon var en väldigt god kamrat, schyst tjej och en väldigt fin skådespelerska. Hon var en helt underbar tjej. Rak, tuff, sa Marie Göranzon.

Bibi Andersson somnade in 14 april i år. Hon blev 83 år gammal. 

Skådespelarna Marie Göranzon och Helena Bergström på Bibi Anderssons begravning. Foto: ALEX LJUNGDAHL

LÄS HELA ARTIKELN: Skådespelaren Bibi Andersson förs till sin sista vila  

Sara Fransson blev svartsjuk – högg ihjäl exet 

Sara Fransson, 24, och mannen hade, enligt vad som framgår i förhör, varit ett par i ett drygt år.

Men i juli i fjol tog det slut.

Han hade träffat en annan – något som hon inte kunde acceptera. En vän vittnar om att Sara Fransson, som tingsrätten uttrycker det, spionerade på exet – och en natt någon vecka efter att förhållandet avslutats blev mannen mördad.

Tillsammans med en man i 50-årsåldern begav sig Sara Fransson till exets hem i Hagfors i Värmland. Med sig hade man ett basebollträ och utanför bostaden uppstod fullt tumult.

I tumultet blev expojkvännen misshandlad med basebollträet innan han knivhöggs till döds.

Det var Sara Fransson som utdelade det dödande hugget. För det har hovrätten för västra Sverige nu dömt henne till tolv års fängelse för mord.

Sara Fransson har under förhören och rättegångprocessen nekat till brott.

Sara Fransson, 24, döms till tolv års fängelse för mord i Hagfors förra sommaren. Foto: GT/Expressen

LÄS HELA ARTIKELN: Hon var svartsjuk – högg ihjäl sitt ex