Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

NYHETSDAGEN: S-politiker misstänks för våldtäkt i Filipstad • Lööfs besvikelse på Busch: ”Inte stake” • Carina Bergfeldt om kritikstormen efter insamlingen

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.

En S-politiker har anhållits på sannolika skäl misstänkt för en våldtäkt i Filipstad.

■■■

C-ledaren Annie Lööf sågar KD-ledaren Ebba Buschs hantering av Sara Skyttedals quisling-uttalande i en intervju med Svenska Dagbladet.

■■■

SVT:s Carina Bergfeldt talar ut i ”Medierna” i P1 efter kritiken mot hennes insamling till Svenska Afghanistankommittén.

■■■

Här är dagens största nyhetshändelser.

S-politiker anhållen misstänkt för våldtäkt

En S-politiker har anhållits på sannolika skäl misstänkt för en våldtäkt i Filipstad, rapporterar NWT. 

Brottet ska ha skett i närtid och den misstänkte och offret känner varandra.

– Jag kan bekräfta att det gäller en högt uppsatt S-politiker i Filipstad. Vi är bedrövade över det här. Det är mycket allvarligt, säger Camilla Anglemark, försteombudsman för Socialdemokraterna Värmland, till NWT.

– Personen i fråga kommer inte fortsätta sitt uppdrag inom Socialdemokraterna. Nu har distriktsstyrelsens arbetsutskott kallat till ett möte i kväll, och vi kommer fortsätta följa ärendet noggrant, fortsätter hon.

Lööfs besvikelse på Busch: ”Inte stake”

När Annie Lööf sa ja till januariavtalet kallades hon för ”quisling” av KD-toppen Sara Skyttedal. 

Klåpare. Bedragare. Quislingar. Vi glömmer aldrig”, skrev Skyttedal på Twitter tillsammans med en bild av Annie Lööf.

I en intervju med SvD riktar C-ledaren nu hård kritik mot KD-ledaren Ebba Buschs hantering av uttalandet.

– Jag blev jättebesviken på Sara Skyttedal men också för att Ebba Busch inte hade stake nog att ta avstånd från det uttalandet, säger Annie Lööf till tidningen.

Bergfeldt: ”Det gick käpprätt åt skogen”

SVT:s Carina Bergfeldt har fått stark kritik för sin insamling till Svenska Afghanistankommittén. I ”Medierna” i P1 säger hon att hon dagarna innan insamlingen var berörd efter sin sons namngivning och ville ”rädda alla barn i hela världen, och bara tappade det.”

”Tänk om 99 personer kan ge 57 kronor ihop med mig”, skrev Bergfeldt.

– Och så bara gick det käpprätt åt skogen, säger hon i programmet.

Hon berättar vidare att hon ett par dagar efter inlägget fick ett samtal från arbetsgivaren, som sa att det ”inte var särskilt smart” gjort. Bergfeldt bad då om ursäkt och sa att hon accepterade att hon inte kommer att få bevaka Afghanistanfrågor framöver. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.