Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

NYHETSDAGEN: Polischef misstänkt för våldtäkt • Greta Thunbergs svar på Donald Trumps hån • Jeremy Corbyns bluff – för att vinna röster

Greta Thunbergs svar på Donald Trumps hån

Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅN

Donald Trump hånar Greta Thunberg via Twitter – på nytt. 

”Greta måste jobba med sina aggressionsproblem”, skriver han dagen efter att klimataktivisten utsågs till Årets person av magasinet Time.  

Greta Thunberg dröjde inte lång tid innan hon svarade på hånet. I sin Twitterprofil skrev hon:

”En tonåring som arbetar med sina aggressionsproblem. Chillar och ser en film med en kompis för tillfället.”

Polischef misstänkt för våldtäkt

Foto: TOMAS LEPRINCE

En polischef i Örebro greps i går, onsdag, och har anhållits misstänkt för våldtäkt. 

– Han förnekar brott, i övrigt kan jag inte uttala mig på grund av förundersökningssekretess, säger advokat Håkan Andersson till kanalen. 

Mannen, som är i 50-årsåldern, har arbetat med flera uppmärksamma brott i Örebro län och har haft en tjänst som befäl de senaste åren, skriver Nerikes allehanda.

Jeremy Corbyns bluff – för att vinna röster 

Boris Johnson röstade under torsdagen tillsammans med sin hund Dilyn. Foto: ALBERTO PEZZALI / AP TT NYHETSBYRÅN

I dag går britterna till val och det Tories partiledare Boris Johnson och Labours Jeremy Corbyn kämpar om regeringsmakten i vad som beskrivs som den smutsigaste valrörelsen på länge.

Jeremy Corbyn  twittrade tidigare i dag att han blivit informerad om att privata bilder har skickats till pressen och att dessa kommer släppas under dagen.

”Här är sanningen”, skriver Corbyn och hänvisar till en länk. När man klickade på länken kommer man dock inte till ett försvarstal, utan en del av Labours hemsida som visar besökarna var närmaste vallokal finns.

Enligt The Guardian är det flera brittiska väljare i utlandet som inte har fått sina valsedlar för att kunna rösta via brev. 

Tidningen har pratat med Laura Sinclar som i nuläget bor i Dublin, men som är skriven på en vallokal i Hull. Enligt henne ska felet ligga hos det postföretag som skulle ha skickat ut valsedeln.

– Jag är inte den enda som har förlorat sin demokratiska rättighet att rösta i valet. Jag är arg och upprörd att min grundläggande rättighet att rösta har tagits ifrån mig av en tredje part, säger hon till The Guardian.

Följ Expressens valvaka från 22.30 till 00.00 i Expressen TV. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.