Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

NYHETSDAGEN: Pojke med stickskador hittad utomhus – jämnårig gripen • Här är lättnaderna som införs från första juni • Ny attack i Gaza – Hamas svarade med 130 raketer

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV

Från och med 1 juni införs flera lättnader av coronarestriktionerna.

■■■

En ny attack har skett mot en byggnad i Gaza – och Hamas har svarat med 130 raketer mot Israel, skriver AFP. 

■■■

En pojke med stick- eller skärskador har hittats utomhus i Skurup i Skåne. En jämnårig pojke är misstänkt för grov misshandel. 

Här är lättnaderna som införs från första juni 

Sverige ska kunna återgå till ett normalläge, och lyfta bort samtliga restriktioner och smittskyddsåtgärder, i september, skriver Folkhälsomyndigheten i ett pressmeddelande. 

Under hösten har den skenande smittspridningen klingat av och trycket på vården har minskat så pass att restriktionerna och åtgärderna helt kan avlägsnas, enligt Folkhälsomyndighetens bedömning. 

– Den framtida utvecklingen av pandemin i Sverige är beroende av att vaccinationsarbetet fortsätter som planerat och att vi når en hög vaccinationstäckning i befolkningen, säger Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson i pressmeddelandet. 

Ny attack i Gaza – delar av hög byggnad har rasat

Attacken mot den tio våningar höga byggnaden ska ha inträffat vid 18-tiden och kommer efter flera dagar av eskalerad konflikt mellan Israel och Palestina. 

Enligt AFP är det en israelisk attack och byggnaden är förstörd. Det är oklart hur många som skadats. I sociala medier sprids filmer som visar stora rökmoln och delar av huset som rasar. 

En säkerhetskommentator i israelisk tv sade att Hamas ofta har kontor och lokaler i de höga byggnaderna. 

– Vi har tagit ner två, nu är det fyra, fem kvar, sade säkerhetskommentatorn i sändning.

Pojke med stickskador har förts till sjukhus

En pojke med stick- eller skärskador har hittats utomhus i Skurup i Skåne. Polisen larmades om skadorna vid 19.14. 

Enligt initial bedömning är skadorna inte livshotande. Pojken har förts till sjukhus med ambulans. 

Dagens största nyhetshändelser – se kvällens ”Bara Nyheter”

Alkoholservering till 22.00 – flera andra lättnader från 1 juni • Präster välsignar homosexuella par i protest mot Vatikanen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.