Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

NYHETSDAGEN: Oro i Jordbro efter skotten • Våldtäktsmisstänkt lade ut filmer • FC Rosengård svenska mästare

Följ senaste nytt i Expressen TV.

Mitt på söndagsförmiddagen sköts en man vid stationen i Jordbro. Efter den senaste tidens skjutningar har skapat otrygghet bland de boende uppmanar mammor sina tonårsbarn att undvika området.

■■■

Den man som misstänks för 19 grova våldtäkter på ett äldreboende har även lagt ut filmer på nätet där han har sex med äldre kvinnor, rapporterar Göteborgs-Posten.

■■■

FC Rosengård är svenska mästare i fotboll.

Fyra skjutningar på kort tid – oro i Jordbro

Söndagens skottlossning i Jordbro söder om Stockholm är den fjärde i området sedan september. 

En man skadades i armen precis vid pendeltågsstationen, och ropade till förbipasserande att han blivit skjuten.

Två kvinnor i 50-årsåldern stannar till vid avspärrningarna. De är oroade över utvecklingen i Jordbro.

Nu har de bett sina tonårsbarn att undvika området, och tvekar själva för att gå förbi framöver på grund av de många skjutningarna.

– Det har blivit värre. Nu hände det mitt på dagen. Vi brukar vara ute och gå med stavar tillsammans. Men nu måste vi nog börja gå andra vägar, säger en av dem.

Enligt uppgifter till Expressen pågår just nu en intern konflikt mellan två falanger i ett kriminellt nätverk i Jordbro. Polisen utreder ett eventuellt samband mellan skjutningarna. Ingen är gripen men polisen har sagt att utredningsläget är gott.

De misstänkta gärningsmännen ska ha lämnat på elsparkcyklar.

Uppgift: Misstänkt serievåldtäktsman publicerade filmer

En man i 30-årsåldern misstänks för 19 grova våldtäkter mellan 2015 och 2017, samtliga på ett demensboende i en västsvensk kommun.

Förra veckan häktades mannen och nu kan uppgifter till GP avslöja att mannen lagt ut filmer på nätet där han har sex med äldre kvinnor.

Filmerna har publicerats på en stor plattform på nätet och har tusentals visningar. 

Åklagaren Hediye Kurt kommenterar inte huruvida något av övergreppen har filmats.

Den misstänkte förekommer sedan tidigare i belastningsregistret.

För två år sedan dömdes han till 1,5 års fängelse för grov stöld, narkotikabrott och häleri. Stölderna riktades mot äldre personer då han arbetade inom hemtjänsten.

Han har tidigare engagerat sig politiskt, och i början av 2010-talet var han folkvald för Moderaterna i den aktuella kommunen.

SM-guld till Rosengård

FC Rosengård är svenska mästare 2021. Det var upplagt för skånskt segerfirande sedan värsta rivalen BK Häcken bara fick oavgjort mot AIK.

Rosengård tackade för hjälpen från AIK på allra bästa sätt.

Olivia Schough gjorde 1-0 borta mot Piteå redan efter åtta minuter. Anam Imo kvitterade visserligen kort därpå, men tyskan Stefanie Sanders såg till att Rosengård behöll guldgreppet genom att stöta in ett hårt inlägg från nära håll.

Piteå vill inte se gästerna fira på deras hemmaplan. I den 55:e minuten kvitterade laget återigen, denna gång via Sofia Wännerdahl.

Det skulle svänga en gång till innan matchen var slut.

I den 77:e minuten klev Sanders fram och dundrade in 3-2. Hennes andra mål för dagen.

Det blev guldmålet eftersom Piteå inte lyckades kvittera en tredje gång.

FC Rosengård kan numera titulera sig svenska mästare 2021.

– Man vinner en titel över en hel säsong. Det är absolut inte i dag, för jag tycker inte vi spelar så jättebra. Utan det är över hela säsongen, säger huvudtränaren Renée Slegers i Aftonbladets sändning.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.