Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

NYHETSDAGEN: Ny film från explosionen på Östermalm • Magdalena Anderssons svar efter Sjöstedts krav • Åtalspunkter mot Trump lämnas in

Expressen TV sänder direkt.

En ny film från explosionen på Östermalm i Stockholm visar hur en balkongdörr blåser upp av trycket – och vardagsrummet fylls med träflisor

■■■

Finansminister Magdalena Andersson (S) svarar på Jonas Sjöstedts (V) krav på besked från regeringen om extrapengar för välfärden i kommunerna och regionerna.

■■■

Representanthuset väntas under onsdagen rösta för att skicka två åtalspunkter med anklagelser mot Donald Trump till senaten. 

■■■

Expressen ger dig tre nyheter från dagen.

Här exploderar bomben på Östermalm

Träflisor flyger i luften – familjen Sjöströms balkongdörr slogs upp av smällen.

En ny film visar hur Roger Sjöströms balkongdörr blåser upp av trycket från explosionen – och vardagsrummet fylls med träflisor.

Han och dottern Smilla, 16, bor bara ett stenkast från sprängdådet på Östermalm.

– Det här är inte Sverige, säger han.

Vänsterledarens krav kom på tisdagsförmiddagen.

Svaret efter Jonas Sjöstedts nya hot mot regeringen

Vänsterpartiet kräver besked från regeringen om extrapengar för välfärden i kommunerna och regionerna, säger partiledaren Jonas Sjöstedt på en presskonferens.

Annars kommer partiet börja samarbeta med M och KD.

Finansminister Magdalena Andersson (S) säger på en presskonferens att hon under många år påpekat ”behovet av att mer resurser till kommuner och landsting”, men att hon i dagsläget inte kommer ge ge besked om det kommer mer pengar i vårpropositionen.

– Vi återkommer med besked när vi är klara med diskussionerna med våra samarbetspartier C, L och MP, säger hon, enligt TT.

Magdalena Andersson är bekymrad över Moderaternas och Vänsterpartiets metoder, och menar att något liknande inte skett i modern tid.

– Om bilden i omvärlden blir att Sverige inte har någon ordnad budgetprocess, det är klart att det skulle skada förtroendet, säger Magdalena Andersson, enligt TT.

Åtalspunkter mot Donald Trump lämnas in

Representanthuset väntas under onsdagen rösta för att skicka två åtalspunkter med anklagelser mot Donald Trump till senaten. 

Det meddelade toppdemokraten och representanthusets talman Nancy Pelosi under tisdagen, enligt NBC News. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.