Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

NYHETSDAGEN: Möjlig koppling mellan Janssens vaccin och blodproppar • "Paradise hotel" pausar säsongen – utreder övergrepp • Kvinna mördad inför sina fyra barn

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.

Europeiska läkemedelsmyndigheten misstänker att det finns kopplingar mellan Janssens vaccin och allvarliga biverkningar – men uppger samtidigt att nyttan överväger riskerna.

■■■

Efter övergreppsanklagelser i ”Paradise hotel” pausas säsongen av Nent, som också polisanmäler händelsen.

■■■

Fyra små barn blev vittne till hur deras mamma mördades brutalt i Flemingsberg – ett av kvinnomorden som skakat Sverige under april.

Möjlig koppling mellan Janssens vaccin och blodproppar

Europeiska läkemedelsverket EMA har hittat en misstänkt koppling mellan Janssens vaccin och blodproppar och låga halter av blodplättar.

Enligt myndigheten har man hittat åtta fall av den misstänkta biverkningen i USA, varav en som haft dödlig utgång, fram till den 13 april. Inga fall har hittats i EU. Totalt har omkring sju miljoner människor fått vaccinet i USA.

– Det har varit en väldigt liten distribution av vaccinet i EU, säger Emer Cooke, ordförande för EMA, vid en pressträff.

Man bedömer, precis som med Astra Zenecas vaccin, att nyttan överväger riskerna med vaccinet i och med att de misstänkta biverkningarna är extremt ovanliga. Myndigheten uppger dock att personer som fått vaccinet ska vara uppmärksamma på biverkningar som svullna ben, bröstsmärtor, andnöd och magsmärtor.

Även svenska läkemedelsverket drar slutsatsen att nyttan överväger riskerna.

”Paradise hotel” pausar säsongen – utreder övergrepp

I tisdagens avsnitt av ”Paradise hotel” hos Viaplay tvingas deltagaren Toby Johnson, 21, lämna hotellet efter anklagelser om övergrepp

I avsnittet säger Annie Dahlberg att hon inte vill ha sex med Toby Johnson. I samband med det ska han ha fört sin hand mot hennes underliv flera gånger.

Han drar även ner behån på en Jennifer Paatere, trots att hon säger ifrån.

Nu pausas säsongen.

”Nordic Entertainment Group har beslutat att pausa pågående säsong av ”Paradise hotel” efter att ny information med anklagelser om övergrepp framkommit under dagen. En polisanmälan görs i samråd med två kvinnliga deltagare för att pröva anklagelserna rättsligt”, skriver mediebolaget i ett pressmeddelande. 

Bolaget kommer också att inleda en internutredning. 

”Parallellt med polisanmälan görs en intern utredning för att gå till botten med huruvida rutinerna brustit i hantering och övervakning under inspelningen.”

Kvinnan brutalt mördad inför sina fyra små barn

Under påskhelgen mördades en kvinna i en lägenhet i Flemingsberg. Grannar hörde barnskrik, som beskrevs som ”hjärtskärande”, från trapphuset på påskaftons morgon och larmade polis.

– Jag har haft en känsla men aldrig sett något. Men känslan har varit konstant och något jag tidigare berättat om för min man, säger en granne.

Hon var själv inte hemma men hennes man sprang upp i trapphuset och möttes av ett skrikande barn och en mamma som låg livlös i en blodpöl.

Barnen, som är mellan ett och sju år gamla, har placerats i ett jourhem efter mordet och har omhändertagits enligt lagen om vård av unga, LVU. De saknar släktingar i Sverige.

Enligt den färska domen om LVU-placeringen har barnen varit med om en ”synnerligen traumatisk händelse” när de ”befunnit sig på platsen vid tidpunkten för brottet och bevittnat händelsen”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.