Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

NYHETSDAGEN: Misstänkt mördare tros gå lös på äldreboende • Theresa May mot historiskt valfiasko • Efter bråken – Kate har inte träffat Archie

Polisen misstänker att en man har blivit mördad och två kvinnor utsatts för mordförsök på ett äldreboende i Västsverige.

*

Theresa Mays parti går mot ett historiskt fiasko i EU-valet, enligt en ny opinionsmätning. 

*

Meghans och Harrys son Archie är snart en vecka gammal men har ännu inte träffat sin farbror och ingifta faster, William och Kate.

En man har mördats och två kvinnor har utsatts för mordförsök på ett äldreboende, misstänker polisen.Foto: TT NYHETSBYRÅN / PONTUS LUNDAHL

Misstanken: Mördare går lös på äldreboende

Polisen misstänker att en man har blivit mördad och två kvinnor utsatts för mordförsök på ett äldreboende i Västsverige.

– Alla de här tre personerna har fått en medicin som de inte ska ha, enligt vad de är ordinerade, säger åklagaren Stina Lundqvist till P4 Extra.

Det var en läkare som slog larm sedan flera äldre kom in till sjuhuset med misstänkta överdoser av insulin.

TT uppgav på söndagsmorgonen att det handlade om tre fall av misstänkta mordförsök, men senare under dagen berättar åklagaren Stina Lundqvist att det är två misstänkta mordförsök – och ett misstänkt mord.

Det är två kvinnor som misstänks ha utsatts för de misstänkta mordförsöken och en man som misstänks ha blivit mördad.

Samtidigt är det fortfarande inte helt klarlagt om det är något brott begånget. Åklagaren utvecklar i ”P4 Extra” i Sveriges Radio:

– Vi vet inte om något brott är begånget här. Vi måste undersöka om det är något brott begånget överhuvudtaget, men det är mycket som talar för det.

Theresa May kämpar i motvind.Foto: CHRIS J. RATCLIFFE / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Theresa May mot historiskt valfiasko

Storbritanniens premiärminister Theresa Mays konservativa parti går mot ett historiskt fiasko i EU-valet, enligt en ny opinionsmätning. 

Nigel Farages Brexitparti krossar både Tories och det socialdemokratiska oppositionspartiet Labour – stödet för det nya partiet är större än båda de andra partierna sammanlagt.

Med 34 procents stöd kan Brexitpartiet bli störst – större än Tories och Labour sammanlagt – enligt en mätning från Opinium som tidningen Observer publicerar. 

Tories landar på 11 procents stöd – fiaskosiffror för Theresa Mays regeringsparti. Labour får 21 procent. Liberal Democrats får 12 procent enligt mätningen. 

Kate har inte träffat Meghans och harrys son Archie.Foto: REX / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ TT NYHETSBYRÅN BEN STANSALL / AP TT NYHETSBYRÅN

Efter bråken – Kate har inte träffat Archie

Meghans och Harrys son Archie är snart en vecka gammal. 

Från den brittiska kungafamiljen är det dock bara drottning Elizabeth och prins Philip som träffat nykomlingen.

Varken Kate eller William har fått välkomna honom till världen.

Tiden före födseln kantades av rubriker om den frostiga relationen mellan så väl bröderna Harry och William, som Meghan och Kate. 

– Meghans och Kates bråk har trappats upp av Meghans återkommande kommentarer kring Kates sätt att uppfostra sina barn. Hon målar upp sin egen uppfostringsplan före födseln, en plan som är tvärtemot allt som Kate och William gör med George, Charlotte och Louis, har en källa med insyn tidigare sagt.

Vad som faktiskt ligger bakom att Kate och William ännu inte träffat Archie är dock oklart. En talesperson för Meghan och Harry säger till The Sun att William och Kate har inplanerat i kalendern att titta förbi Frogmore Cottage, där Harry och Meghan bor, ”snart”.