Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

NYHETSDAGEN: Man räddades efter stor insats – ska ha fått flera ton jord över sig • Jonas Sjöstedts gliring till Löfven • Prins Andrew ”bestört” över anklagelserna mot Epstein

Polis, räddningstjänst och ambulans ryckte under måndagen ut till en olycka i södra Stockholm – där en person uppgavs ha fått ”flera ton jord” över sig. 

Efter en stor räddningsinsats kunde mannen räddas. 

■■■

När statsminister Stefan Löfven, S, var på besök i Kristinehamn råkade han på Sjöstedts egen allé – som han roat dokumenterade och sen skickade till V-ledaren.

Jonas Sjöstedts vitsiga svar:

”Där ska du ta till vänster – så hamnar du rätt”.

■■■

Prins Andrew är ”bestört” över de anklagelser om pedofili, människohandel och sexbrott som riktas mot hands nu framlidne vän Jeffrey Epstein.

Nu tar prinsen avstånd efter att nyhetssajten MailOnline publicerat en film som visar honom hemma hos Epstein.

■■■

Expressen ger dig nyheterna från dagen.

Man räddades efter stor insats - uppgavs ha fått fler ton jord över sig 

En man i Stockholm räddades efter en stor räddningsinsats under måndagsförmiddagen. Polis, räddningstjänst och ambulans ryckte ut till en olycka där en person uppgavs ha fått ”flera ton jord” över sig under ett dräneringsarbete. 

Stora resurser var på plats och enligt räddningstjänsten hade ett ras inträffat, som gjorde att en man har fått bland annat jord och sten över sig. 

– Det är en person som har drabbats och han sitter fast med halva kroppen, sa Mathias Häglund, ledningsoperatör vid Storstockholms brandförsvar.

Vid 13.40 hade mannen fått komma upp från rasmassorna och togs om hand av sjukvården.

Anders Bryngelsson, presstalesperson vid polisen i Stockholm säger att polisen assisterade räddningstjänsten, och utreder ett eventuellt brott.

– Det kanske kan vara arbetsmiljöbrott men det vet vi inte i nuläget, sa Anders Bryngelsson. 

LÄS MER: Man räddad efter rasolycka 

Jonas Sjöstedts gliring till Löfven: ”Sväng vänster”

På söndagen var statsministern på besök i Björneborg i Kristinehamns kommun för att sommartala och presentera en nyhet.

Under besöket råkade han på Sjöstedts egen allé med gatunamnet Sjöstedtallén. 

Löfven skickade bilden till Vänsterpartiets ledare – som vitsigt svarade: 

”Tack Stefan :) Där ska du ta till vänster – så hamnar du rätt!”, skrev Jonas Sjöstedt i ett inlägg på Twitter. 

Även Jan Björklund, tidigare ledare för Liberalerna i flera år, hade åsikter om vilket håll statsministern ska röra sig mot. På Twitter la han upp sms-konversationen och vitsigt svarade: 

”Återvändsgränd. Fortsätt framåt istället” 

LÄS MER: Jonas Sjöstedts svar till Stefan Löfven 

Prins Andrew ”bestört” över anklagelserna mot Epstein

Prins Andrew är ”bestört” över de anklagelser om pedofili, människohandel och sexbrott som riktas mot hands nu framlidne vän Jeffrey Epstein.

Buckingham Palace har gjort ett uttalande å hertigen av Yorks vägnar, efter att nyhetssajten MailOnline publicerat en film som visar honom hemma hos Epstein.

Filmen spelades in i december 2010, två år efter att Epstein dömdes för att ha köpt sex av en minderårig flicka. Videon visar hur Jeffrey Epstein först lämnar sitt hem i New York i sällskap med en ung kvinna och åker därifrån i sin Bentley.

Någon senare går en annan ung kvinna ut genom Epsteins ytterdörr, tätt följd av prins Andrew

Enligt Buckingham Palace är prinsen ”appalled”, vilket bäst kan beskrivas som att Andrew känner både chock och avsky inför det som hans framlidne vän ska ha gjort.

LÄS MER: Hemma hos Epstein två år efter sexbrottsdomen