Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

NYHETSDAGEN: Lööf backar efter Löfvens fall – nobbas av L • Varning för ”delta plus” – ny variant hotar • Sverige vinner sin EM-grupp – Emil Forsberg leder skytteligan

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.

Centerpartiet backar om fria hyror i nyproduktion, frågan som ledde till att Löfven fälldes i en misstroendeomröstning – men Liberalerna fortsätter att stöda en borgerlig regering.

Oron sprider sig för den nyupptäckta covidvarianten delta plus som befaras vara mera smittsam och har hittats i ett 80-tal länder.

Sverige vinner sin EM-grupp efter en rafflande 3-2 seger mot Polen – nu talar allt för åttondelsfinal mot Ukraina.

Expressen ger dig tre nyheter i korthet.

Annie Lööf backar i hyresfrågan

C-ledaren Annie Lööf meddelade på onsdagen att partiet släpper frågan om fri hyressättning i nyproduktion. Alltså punkt 44 i januariavtalet som fick Vänsterpartiet att fälla statsminister Stefan Löfven i en misstroendeomröstning i måndags. I stället vill Lööf ha skattesänkningar på investeringssparkontot ISK samt skattesänkningar för låg- och medelinkomsttagare.

S, MP och V välkomnar beskedet. Men Liberalerna säger att de står fast vid sitt tidigare besked att inte släppa fram en ny S-ledd regering.

Nya smittsamma mutationen ”delta plus” sprider sig

Ett 40-tal av den nya så kallade delta plus-varianten har hittats i Storbritannien – och har samtidigt påträffats i runt 80 länder. Mutationen befaras vara mer smittsam och ha större benägenhet att angripa lungceller. Den kan också vara mera motståndskraftig mot vaccin.

Indien har klassat mutationen som ”av särskild betydelse”. Enligt brittiska forskare finns inte tillräckligt med data för att man ska kunna fastställa hur smittsam och farlig varianten är.

Sverige vidare till åttondelsfinal

Sverige vann på onsdagen sin EM-grupp efter att ha besegrat Polen med 3-2 i en rysare. Segermålet kom i 93:e minuten. Nu pekar allt mot åttondelsfinal mot Ukraina i skotska Glasgow på måndag.

Emil Forsberg gjorde två mål och gick med sina sammanlagt tre mål i turneringen upp i delad ledning av skytteligan.

Nya dokument visar: Britney Spears har kämpat länge för att bli fri • Starkt stöd för extra val inom Socialdemokraterna • Högerpartier i knapp majoritet om det vore val i dag • Flera länder fördömer Ungerns nya hbtq-lag • Lund-studenter gör klimatvänlig korv på mjölmask • Filmfestival plockar bort könsindelade priser. Här är dagens händelser i Bara nyheter.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.