Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

NYHETSDAGEN: Kvinna drunknade i Flen • Sverige vann mot Australien • Experter kritiserar coronastrategin

En kvinna har drunknat i en drunkningsolycka i Flen på lördagen.

■■■

Sverige vann mot Australien med 4-2 i fotboll i Tokyo-OS.

■■■

Den förre statsepidemiologen Annika Linde vill inte att fler restriktioner slopas med tanke på den ökade smittspridningen.

Kvinna död i drunkning

En kvinna i 70-årsåldern har dött i en drunkingsolycka utanför Flen på lördagen. Hon hittades i vattnet vid en badplats vid 11 på förmiddagen.

– Hennes anhöriga har underrättats under kvällen, säger Erik Creutz, vakthavande befäl på polisen region Öst, till Aftonbladet.

Sverige vann mot Australien

Det svenska damlandslaget i fotboll vann med 4-2 mot Australien på lördagen – och tog Sverige till kvartsfinal.

Australiensarna fick chansen att kvittera på straff 20 minuter före slutsignalen – men Hedvig Lindahl räddade.

– Det var väl inte den bästa straffen i världshistorien om jag ska vara ärlig. Men hon hade gjort två mål innan så det är klart att man tänkte att hon hade lite självförtroende, säger 38-åringen till SportExpressen.

Kritiken: Öppnar för fort

Smittspridningen har ökat med 24 procent i Sverige på en vecka, framför allt i storstäderna. Flera experter oroar sig nu för att pandemin ska ta fart här igen.

Annika Linde, tidigare statsepidemiolog, vill att regeringen drar i nödbromsen med återöppnandet.

– Vi är i riskzonen för att det ska bli en ny våg och det är viktigt att alla förstår detta. Hela tiden har FHM haft svårtolkade och lösa råd och restriktioner för att minska smittspridningen. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.