Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

NYHETSDAGEN: Kvinna attackerad av flera personer vid Willys • Öppningen kan göra att Tim, 2, får stanna – riskerar utvisning • Klart med säsong två av ”Young royals”

Onsdagens största nyheter i Expressen TV.

Tvåårige Tim riskerar ska utvisas till ett land han aldrig varit i eller har någon anknytning till. Nu lämnas en öppning för att utvisningen trots allt inte blir av. 

■■■

En kvinna har utsatts för en grov misshandel utanför Willys i centrala av Jönköping. 

■■■

”Young royals” fortsätter.

Det är nu bekräftat att den svenska originalserien förnyas – och att säsong 2 har planerad premiär 2022 på Netflix.

■■■

Expressen ger dig kvällens nyheter.

Öppningen som kan göra så att Tim, 2, får stanna

Under i stort sett hela sitt liv har Tim, som egentligen heter något annat, levt i ett familjehem i Skåne. Mamma Sandra, pappa Victor och två syskon är den familj han känner till.

Han var bara två veckor gammal när socialnämnden tog beslut om att han inte kunde tas om hand av sin mamma. Hon ansågs inte vara kapabel att ta hand om honom.

Nu har Migrationsdomstolen bestämt att Tim, som fyller tre år nästa månad, trots detta ska utvisas till mammans hemland Nigeria. Ett land han aldrig har varit i. 

Ärendet har fått stor uppmärksamhet. Över 130 000 personer har skrivit på föräldrarnas namninsamling för att Tim ska få stanna. Många ställer sig frågande till Migrationsverkats resonemang. 

Men nu lämnar Guna Graufelds vid Migrationsverket en öppning för att utvisningen trots allt inte blir av. 

– Om det under tiden som Migrationsverket arbetar med återvändandearbetet framkommer att det inte finns vilja eller förmåga av anhöriga i hemlandet att ta emot barnet så kommer Migrationsverket se på frågan om uppehållstillstånd på nytt.

Kvinna attackerad utanför Willys

Larmet kom in klockan 16.52 på onsdagen. Polisen fick då ett samtal om att en kvinna hade misshandlats av flera personer utanför Willys i Jönköping.

På platsen hittade patrullen en skadad kvinna i 30-årsåldern. Hon fördes till sjukhus med ambulans. 

– Hon var vaken och talbar och så där och fördes till sjukhus mest för kontroll och dokumentation, så hon bedöms inte vara allvarligt skadad, säger polisens presstalesperson Björn Öberg.

Händelsen rubriceras som grov misshandel.

– Rubriceringen grundar sig på att misshandeln ska ha fortsatt när hon låg ner, säger Björn Öberg.

Enligt honom ska kvinnan ha hamnat i någon form av verbalt bråk med ett sällskap utanför Willys.

Polisen har pratat med vittnen till misshandeln, men någon misstänkt person har än så länge inte kunnat hittas. 

Blir en andra säsong av ”Young royals”

”Young royals” hade premiär den 1 juli på Netflix.

Den svenska originalserien klättrade snabbt på listan över streamingtjänstens mest sedda titlar och ska även ha gått bättre än förväntat utanför de nordiska länderna. 

Nu är det klart att en andra säsong spelas in – med planerad premiär 2022.

Inga uppgifter finns ännu om handlingen. Bekräftat är däremot att att huvudensemblen – Edvin Ryding, Omar Rudberg, Malte Gårdinger, Frida Argento och Nikita Uggla – återvänder i sina respektive roller. 

Utöver det har Expressen även fått bekräftat att Lisa Ambjörn fortsätter som huvudförfattare och att Rojda Sekersöz har huvudansvaret för regin. Serien produceras av Nexiko. 


Onsdagens största nyheter i ”Bara Nyheter”

Känd svensk rappare häktas för rån • Så vet du om ditt smink är farligt för miljön • Här avbryts sändningen av en jordbävning

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.