Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

NYHETSDAGEN: Känd författare togs på bar gärning: Försökte köpa sex • Attendos vd backar – lämnar tillbaka bonus • FHM: Epidemin över till sommaren – om vi följer restriktionerna

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV

Attendos vd Martin Tivéus lämnar tillbaka sin bonus han fick för 2020. 

– Jag har funderat på det här en tid och jag är inte okänslig i den debatt som pågår, säger han till TT.

■■■

En känd författare och opinionsbildare togs på bar gärning när han försökte köpa sex av en belarusisk kvinna.

■■■

Pandemin kan vara över i Sverige till sommaren – om vi följer restriktionerna, enligt Folkhälsomyndighetens Johan Carlson. 

■■■

Expressen ger dig nyheterna från dagen. 

Attendos vd backar – lämnar tillbaka bonus

Attendos vd Martin Tivéus säger att han nu ångrar att han valde att ta emot en bonus på 4,8 miljoner kronor som delats ut till honom och koncernledningen för 2020.

Nu lämnar han tillbaka den, rapporterar TT. 

– Jag förstår att det sticker i ögonen, speciellt under det här året med pandemin, och att många som slitit hårt inte fått detta. Nu går de pengarna till våra medarbetare, säger Martin Tivéus.

Känd författare togs på bar gärning: Försökte köpa sex

När polisen tog sig in i lägenheten så hade den kända författaren öppnat en flaska vin och kondomer och glidmedel fanns på nattduksbordet. 

Kvinnan säger i förhör att mannen köpt sex av henne tidigare – och att han var ”hårdhänt och grov i mun”.

Författaren erkände sig i förhör skyldig till försök till köp av sexuell tjänst och får nu ett strafföreläggande med dagsböter på sammanlagt 17 200 kronor. 

Epidemin slut under sommaren – om vi följer restriktionerna

Pandemin kan vara över till sommaren i Sverige, förutsatt att alla följer restriktionerna. Folkhälsomyndigheten har tagit fram nya scenarier för hur smittspridningen kommer utvecklas. 

– Epidemin kommer vara över till sommaren om det här fungerar väl, säger Johan Carlson, generaldirektör för myndigheten. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.