Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

NYHETSDAGEN: Hanna, 31, fast i Spanien efter kaosväder • Prideflaggan stoppas i Sölvesborg – Åkessons svar • Pewdiepie drar tillbaka donation

Expressen ger dig senaste nytt 13 september.

Tre personer har dött i det massiva ovädret i östra Spanien – och svenska Hanna Bergquist, 31, sitter strandad utanför Torrevieja. 

■■■

Nu hissas inte Prideflaggan längre i Sölvesborg – här är SD-ledaren Jimmie Åkessons svar. 

■■■

Youtubern Felix ”Pewdiepie” Kjellberg drar tillbaka sin donation till judiska organisationen Anti-Defamation League, ADL, efter kritik från sina fans.

■■■

Expressen ger dig nyheterna från dagen. 

Tre döda efter kaosväder i Spanien

Klockan 11 på fredagen skulle Hanna Bergquist, hennes sambo, mamma, pappa, lillebror och två barn flyga från Alicante till Skavsta i Nyköping efter en veckas semester i Spanien.

Så blev det inte – det spanska ovädret satte stopp för hemresan.

Nu sitter familjemedlemmarna strandade i Orihuela utanför Torrevieja på den spanska östkusten och vet inte när de kan resa därifrån.

– Det var i går kväll som det började regna och åska. Det var rätt kaosigt och vi har inte kunnat åka hem i dag, ingen taxi kunde komma och hämta oss, säger Hanna Bergquist. 

Tre personer har dött efter ovädret i Spanien. 

LÄS MER HÄR: Hanna, 31, fast i kaosvädret i Spanien – kommer inte hem

Hanna Bergquist, 31, är fast i Spanien efter ett oväder.Foto: Privat / Privat

Prideflaggan stoppas i Sölvesborg

Nu hissas inte Prideflaggan längre i Sölvesborg.

Enligt kommunalrådet Louise Erixon (SD) är det viktigt att flaggning på kommunala byggnader sker på ett traditionellt sätt.

– För oss är traditionen viktig, och jag vet att många av våra äldre kommuninvånare delar den uppfattningen, säger hon till BLT.

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson, som kommer från Sölvesborg och är sambo med Louise Erixon har under förmiddagen kommenterat flaggförbudet i Sölvesborg på Instagram. 

Han har publicerat en bild på piratflaggan Jolly Roger och skriver: 

”Ingen Jolly Roger i SD-styrda Sölvesborg! Den populära flaggan med anor från 1700-talet kommer inte att hissas i stadshusets flaggstång. Inte heller EU-flaggan, Skåneländska flaggan eller flaggor med politisk innebörd kommer att användas.”

LÄS MER HÄR: Åkessons svar efter de stoppade prideflaggorna

Pewdiepie drar tillbaka sin donation

I tisdags laddade svenska Felix ”Pewdiepie” Kjellberg, 29, upp en video där han visade upp den statyett han fått av Youtube för att ha passerat 100 miljoner prenumeranter.

I videon berättade han även att han beslutat sig för att donera 50 000 dollar, motsvarande 483 000 svenska koronor, till Anti-Defamation league, ADL, som arbetar mot antisemitism.

Men många fans var snabba med att rikta kritik mot 29-åringen och menade att han hade pressats till att göra donationen eftersom ADL tidigare har anklagat honom för antisemitism.

Nu drar han tillbaka sin donation. 

LÄS MER HÄR: Pewdiepie i videon: ”Jag gjorde ett misstag”