Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

NYHETSDAGEN: Gängmedlems flickvän skadad i skjutningen • Västerås bryter kritiserat samarbete med kinesisk stad • Meghans pappa sågar prinsparets plan

Expressen TV ger dig senaste nytt.

Gängmedlems flickvän skadad i skjutning

Under lördagen dog en 25-årig man i skjutningen. Foto: ALEX LJUNGDAHL

Enligt Expressens uppgifter är skjutningen kopplad till en konflikt mellan två kriminella nätverk i Vårby gård. 

Tre personer befann sig i bilen när skottlossning utbröt – den döde 25-årige mannen som har kopplingar till ett av nätverken, en 27-årig man som är en central gestalt inom samma nätverk och dennes flickvän. Flickvännen skadades i skjutningen, men hennes tillstånd beskrevs av polisen på lördagen som stabilt. 

En man är anhållen misstänkt för ett mord, två fall av mordförsök och grovt vapenbrott.

Västerås avbryter samarbete med kinesisk stad

Anders Teljebäck (S), kommunstyrelsens ordförande. Foto: Per Groth

2015 inledde Västerås ett samarbete kring ”invånardialog” tillsammans med den kinesiska staden Jinan. I april förra året reste kommunpolitiker till staden, vilket bekostades med skattepengar via Sida. 

Västerås har tidigare fått kritik för samarbetet och nu väljer man alltså att avbryta samarbetet. 

– Vi fick tidigare ett beslut om att vi skulle göra en utvärdering. Avsikten har varit att vi ska avsluta det här projektet, men vi ser inget skäl till att fortsätta den delen vi har kvar. Därför avbryter vi, säger Anders Teljebäck (S), kommunstyrelsens ordförande. 

Meghans pappa om prinsparets beslut: Genant

Prins Harry och hertiginnan Meghanbackar från sina kungliga uppdrag. Foto: MATT DUNHAM / AP TT NYHETSBYRÅN

På lördagen kom beskedet från det brittiska kungahuset: kungafamiljen är överens om att prins Harry och hertiginnan Meghan förlorar sina kungliga titlar och apanaget. 

Paret ska även betala tillbaka omkring motsvarande 30 miljoner kronor som gått från skattebetalarnas fick till deras renovering av bostaden Frogmore Cottage i Wondsor. 

Meghans pappa Thomas Markle säger i en tv-dokumentär att prinsparets agerande är ”genant”. 

– De är på väg att tappa bort sig själva, jag tror inte de vet vad de är ute efter. De håller på att förvandla kungafamiljen till Walmart med en krona på, säger Thomas Markle med hänvisning till en amerikansk kedja av lågprisbutiker.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.