NYHETSDAGEN: Fredrik Virtanens skadeståndskrav mot Cissi Wallin • Uppgift: Polisen hittade AK47 i bil • Colombia stänger sina gränser

Senaste nytt från Expressen TV.

På torsdagen började rättegången mot kolumnisten Cissi Wallin som står åtalad för grovt förtal av Fredrik Virtanen som yrkar på 260 000 kronor i skadestånd. 

■■■

Polisen ska ha kontrollerat en bil i södra Stockholm och påträffat ett automatvapen – en AK47, enligt uppgifter till Expressen.

■■■

Colombia har stängt sina gränser för att rusta inför en kommande landsomfattande strejk som börjar på torsdag, rapporterar CNN. 

■■■

Expressen ger dig nyheterna från dagen. 

Rättgången mellan Cissi Wallin och Fredrik Virtanen

På torsdagen började rättegången mot kolumnisten Cissi Wallin som står åtalad för grovt förtal av Fredrik Virtanen.

Den tidigare Aftonbladet-krönikören har av Cissi Wallin anklagats för våldtäkt – och Virtanen kräver skadestånd på 260 000 kronor. 

– Mitt stora och enda syfte har varit att berätta sanningen och berätta om det maktmissbruket jag har utsatts för, säger Cissi Wallin. 

Fredrik Virtanen sa i rätten: 

– Jag ser det här hatet välla mot mig, det var total förnedring. Det var att bli utslängd på torget och bli pissad på. 

LÄS MER HÄR: Cissi Wallin: ”Är fullt övertygad om vad jag har råkat ut för”

Polisen hittade AK47 i bil

Klockan 12.39 på torsdagen larmades polisen om att det fanns personer som befann sig i en bil i södra Stockholm. 

– När vi kom till platsen kontrollerade vi de här två personerna och bilen också. Och i bilen påträffade vi någon form av vapen, säger Åsa Wallentin, presstalesperson för Stockholmspolisen. 

Enligt uppgift till Expressen handlar det om ett automatvapen, en AK47. 

– Jag kan inte bekräfta vad det var för vapen. Nu ska de här personerna höras och bilen är tagen i beslag. Jag kan inte föregå vad förhör och utredning kommer visa, säger Åsa Wallentin. 

LÄS MER HÄR: Hämtade till förhör

Colombia rustar för strejk – stänger gränserna

Oroligheterna sprider sig nu över flera sydamerikanska länder. Kravaller och demonstrationer fick nyligen Bolivias president Evo Morales att avgå efter påtryckningar från en hög militärchef. 

Nu meddelar Colombia att de stänger ner landets gränser inför en landsomfattande strejk som inleds i dag, rapporterar CNN. 

Missnöjet sjuder mot socialkonservative presidenten Ivan Duque, och hans regering, som kom till makten i augusti förra året. 

Att regeringen nu beslutar att stänga gränserna visar oron för att drabbas av samma våldsamheter som den senaste tiden härjat i sydamerikanska länder som Bolivia, Ecuador, Chile och Venezuela. 

LÄS MER HÄR: Började gälla natten till torsdag

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.