Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

NYHETSDAGEN: Flera vapen kan ha använts vid Luleåmordet • Ann Linde lurad av ryska bluffmakare • Josefin Olsson tog OS-silver

Flera vapen kan ha använts vid mordet på kvinnan i Luleå. Enligt uppgifter jagas en Shottaz-medlem för mordet. 

■■■

Skyfall och bränder – nu blir extremväder ännu vanligare, enligt experten.

■■■

Josefin Olsson tog OS-silver – nu kan hon sluta.

■■■

Expressen ger dig dagens största nyheter.

Fler jagas efter mordet i Luleå

En person är anhållen, på sannolika skäl misstänkt på mordet på kvinnan i Luleå. Men enligt SVT Nyheter jagar polisen ytterligare en gärningsperson.

Vittnen har tidigare berättat att det fanns flera personer utöver kvinnan och den misstänkte mannen på platsen. Det är uppgifter som polisen också arbetar efter. 

Det finns uppgifter som pekar på att en annan person också avlossade skott. Polisen misstänker att flera vapen kan ha använts vid mordet. 

Polisen tror också att händelsen kan kopplas till kriminaliteten i Luleå, som har eskalerat de senaste åren. Därför är mordutredningen ”oerhört prioriterad”. 

Man anser att det kan leda till en lösning på en stor del av kriminaliteten i staden. 


Ann Linde lurades av ryska bluffare

Utrikesminister Ann Linde gick rakt i fällan. 

Två kända ryska bluffmakare lurade till sig ett telefonmöte med henne – precis som de tidigare ringt en rad internationella ledare.

De båda kallas ”skämtare”, men anklagas också för att gå Vladimir Putins ärenden – och en rysk nyhetsbyrå har publicerat vad Linde sade under mötet.

Ann Linde avböjer att kommentera. Men UD:s presstjänst skriver att samtalet ägde rum ”efter en officiell förfrågan” och att Linde gärna ville ha kontakt med Julia Navalnaja vars make hade utsatts för mordförsök och sedan gripits i Ryssland.

”För utrikesministern är det viktigt att vara öppen för kontakt och dialog med civilsamhällesrepresentanter från olika länder. Det är olyckligt att den öppenheten utnyttjas på det här sättet”, skriver UD:s presstjänst och fortsätter:

”Utrikesdepartementet har rutiner för att förbereda utrikesministerns samtal, dessa har följts men var dessvärre inte tillräckliga i det här fallet.”


Tog OS-silver – kan sluta

Till slut räckte det till ett silver – efter att ha vunnit den avslutande seglingen.

Men det är inte säkert att Josefin Olsson finns med nästa gång världseliten ska göra upp om OS-medaljer.

– Jag ska ta mig en funderare i höst och ser fram emot lite semester och lugn och ro. Och fundera på om jag vill fortsätta till Paris, det är väldigt lockande men vi får se om motivationen finns efter det här.

Det kan bli så att du slutar?

– Jag har inte funderat, eller om jag vill pröva en annan klass. Jag kommer att göra lite annat ett tag och se vad jag är sugen på, men så klart att det här ger mersmak och det finns ju en valör till som man drömmer om.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.