Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

NYHETSDAGEN: Efterlysta Allra-toppar häktade • Friad i romsk rättegång – dömd för våldtäkt • SMHI utfärdar flera varningar

På fredagseftermiddagen överlämnade Alexander Ernstberger sig till polis – därmed är alla efterlysta Allratoppar häktade.

■■■

En man som friades i en tv-sänd romsk rättegång, döms nu för våldtäkt mot barn av Lunds tingsrätt.

■■■

SMHI larmar om vattenbrist och skogsbränder – och varma temperaturer väntas på flera håll i helgen.

Ernstberger frihetsberövad

Svea hovrätt rev helt och hållet upp Stockholms tingsrätts friande dom i Allrahärvan, och dömde Alexander Ernstberger, Olle Marcusson, David Persson och Johan Bergsgård till långa fängelsestraff.

– Det är fruktansvärt och så klart omtumlande, kommenterade Ernstberger domen för TV4 Nyheterna.

På fredagseftermiddagen överlämnade han sig till polisen, och blev därmed den sista av de tre efterlysta personerna att bli häktad. Johan Bergsgår har inget häktningsbeslut mot sig.

Romsk man döms för våldtäkt

En 43-årig man friades för en våldtäkt på sin styvdotter i en romsk parallellrättegång, som videosändes, i en av Malmös parker.

Nu har han dömts för övergreppet av Lunds tingsrätt. Påföljden blir fyra års fängelse. Enligt domen våldtog han en 13-åring brutalt i en bil nära Örtofta i Skåne.

I den så kallade ”romani kris”-rättegången bedyrade mannen sin oskyld inför ett tiotal män. Flickan fick inte själv delta, utan hennes bröder vittnade i stället om att hon hittat på.

SMHI vädervarnar

I helgen blir det varmt väder och på söndagen väntas veckans topptemperaturer. I östra Svealand och Gävleborgs län kan temperaturerna till och med röra sig över 30 grader. 

– Det blir successivt varmare, fram för allt på söndag, säger Per Holmberg, meteorolog på väderinstitutet Storm.

SMHI flaggar nu för risk för vattenbrist i vattenflöden i länen Blekinge, Jönköping och Kalmar. Dessutom larmar de om risk för skogsbränder på flera håll i landet.

– Det har varit torrt väder i sommar. Gräsmattorna är gula på många håll vilket speglar att det varit en varm sommar, och då är det klart att vattnet inte fylls på där nere. Vi hoppas på mer regn, säger Holmberg.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.