Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

NYHETSDAGEN: Beata, 32, misstänkt kidnappad i Malmö • L-förslaget: Möjligt att sparka ovaccinerad vårdpersonal • Uppgifter: Rappare gripen – försökte ta polisvapen

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.

För bara två veckor sedan fick Beata Ratzman, 32, avslag på en ansökan om kontaktförbud mot en man. Nu misstänks hon vara kidnappad i Malmö.

■■■

En av Sveriges mest framgångsrika rappare greps i helgen på ett hotell i Stockholm. Artisten ska ha försökt ta en polismans tjänstevapen vid gripandet, enligt uppgifter.

■■■ 

Liberalerna i Region Stockholm föreslår att vård- och omsorgspersonal som vaccinvägrar ska kunna sparkas.

■■■

Här är dagens största nyheter.

Beata, 32, misstänkt kidnappad i Malmö

32-åriga Beata Ratzman fick för bara två veckor sedan en begäran om kontaktförbud mot en man avslagen.

Sedan natten mot lördagen är hon försvunnen från hemmet i Malmö. Mannen som ansökan gällde sitter samtidigt anhållen, misstänkt för människorov. 

– Vi har inte kunnat komma i kontakt med henne och vi har information som tyder på att mannen varit inblandad i hennes försvinnande, säger Nils Norling vid polisen.

Under måndagskvällen genomför polisen ett stort sök i ett rekreationsområde utanför Malmö. 

Uppgifter: Rappare försökte ta polisens vapen – sköts med elpistol

I lördags kallades polisen till ett hotell på Kungsholmen i Stockholm. Detta efter larm om att en berusad man betett sig hotfullt och aggressivt mot personalen.

Enligt uppgifter ska mannen vara en av Sveriges mest framgångsrika rappare. 

Vid gripandet ska flera poliser ha brottat ner artisten till marken och enligt uppgifter ska han ha försökt greppa tag i en polismans tjänstevapen. I samband med detta blev rapparen skjuten med en elpistol.

Artisten är nu misstänkt för våldsamt motstånd, olaga hot och försök till grov stöld. Han har försatts på fri fot men misstankarna kvarstår.

Förslaget: Ska kunna sparka ovaccinerad vårdpersonal

Liberalerna i Region Stockholm föreslår att vård- och omsorgspersonal som vaccinvägrar ska kunna sparkas.

– Om frågan måste ställas på sin spets. Om det är arbetstagarens eller patientens rättigheter som kommer först, då ställer jag mig på patientens sida, säger sjukvårdsregionrådet Anna Starbrink (L) till Sveriges Radio.

Förslaget skulle kräva en ändring av smittskyddslagen, något den socialdemokratiska oppositionen är kritisk till.

Oppositionsregionrådet Aida Hadzialic (S) menar att åtgärden skulle ta för lång tid.

– Vi måste agera nu. Stockholms äldre måste skyddas nu. Då handlar det om att så fort som möjligt öka vaccinationsgraden bland de anställda, givet då att vi är sist i landet, säger hon till Expressen.

Nästan 65 procent sa ja till förslaget.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.