Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

NYHETSDAGEN: Allt du behöver veta om tredje vaccindosen • Rappare punktmarkeras efter mordet på Einár • Skådespelaren Lil Terselius död

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.

Alla över 65 år kommer nu att rekommenderas en tredje vaccindos.

Också personal inom äldreomsorgen uppmanas att ta ytterligare en spruta.

■■■

Efter mordet på Nils ”Einár” Grönberg punktmarkerar polisen nu flera rappare som var med Einár innan han sköts ihjäl och var på plats under ett knivbråk på en nattklubb. 

■■■

Skådespelerskan Lil Terselius är död.

Hon avled på tisdagskvällen och blev 76 år gammal.

■■■ 

Expressen ger dig tre nyheter i korthet. 

Det här gäller för tredje dosen

Totalt omfattar den nya uppmaningen om en tredje vaccindos 1,5 miljoner svenskar. Förutom alla som är 65 år eller äldre ingår också personal inom hemtjänst, hemsjukvård och på äldreboenden. Syftet med att vaccinera personalen är att skydda de boende och vårdtagarna.

Allt eftersom kommer även den övriga befolkningen att rekommenderas en tredje dos för att kunna få en sådan under vintern och våren, enligt Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson. 

Polisen punktmarkerar rappare efter mordet

Efter mordet på Einár i Hammarby sjöstad har en order gått ut till Stockholms polispatruller: Sex män på en särskild fokuslista ska nu stoppas och kontrolleras så ofta som möjligt.

Tre av de sex männen kallar sig för artister och har på senare tid varit högaktuella i rapkretsar. Två av dem tillhör Sveriges mest spelade artister på Spotify och Youtube. 

De sex männen är just nu på fri fot och involverade i kriminella miljöer som är högaktuella i Stockholms gängkrig, enligt den information som gått ut till polispatrullerna.

Skådespelaren Lil Terselius död i hjärnblödning

Lil Terselius somnade in på tisdagskvällen i sviterna av en hjärnblödning, meddelar hennes familj genom ett pressmeddelande från Dramaten. 

Hon blev 76 år gammal. 

– Det är med stor sorg vi tar emot beskedet om Lils borgång, säger Mattias Andersson, teaterchef och konstnärlig ledare för Dramaten, i ett uttalande.

Alla kommer att erbjudas en tredje dos

Regeringens nya besked om vaccinationerna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.